avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa dau o declarație la notar ca nu accept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa dau o declarație la notar ca nu accept mostenire după ...

Vreau sa dau o declarație la notar ca nu accept mostenire după mama mea. Ce acte îmi trebuie sa dau declarația la notar,menționez ca nu am originalul certificatului de deces am o copie nu știu dacă e la vreun moștenitor, originalul. Vă multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:03, 3 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Carte de identitate și certificat de naștere.
Vă mulțumesc pentru răspuns la întrebarea mea ,deci nu este nevoie de certificat de deces pentru aceasta declarație ca nu accept mostenire după mama mea
acest răspuns util
Ba da, este nevoie, ca în declarație trebuie menționate datele defunctului, la a cărui succesiune renunțați.
Dacă trebuie în original sau în copie simpla...cum o sa aprecieze notarul.
Puteți obține un duplicat după certificatul de deces, de la starea civila. Oricum o sa trebuiască în original, la dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
raluk0207, utilizator
acest răspuns util
Pentru renuntarea la mostenire aveti nevoie
-actul de identitate al persoanei care renunţă la moştenire (original)
-certificatul de naştere al moştenitorului (original)
-certificatul de deces al defunctului (original)
Declaraţia de renunţare la succesiune este un act care se face numai în forma autentica la orice notar public şi prin care un moştenitor are posibilitatea, în termenul de opţiune succesorala de un an de la data decesului defunctului sau în celelalte situaţii prevăzute de Art. 1103 din noul Cod Civil, sa renunţe la succesiunea acestuia din urma,
Au trecut 11 ani de la deces și aceasta declarație e de renunțare la niște pământuri

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
Declaratie renuntare succesiune geo83 geo83 se poate face declaratie de renuntare la succesiune fara ca succesiunea sa fie deschisa ? (vezi toată discuția)
Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)