avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, mă numesc P.T,am 62 de ani (aproape în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, mă numesc P.T,am 62 de ani (aproape în martie),am ...

Bună ziua, mă numesc P.T,am 62 de ani (aproape în martie),am contribuții
în muncă în România, de 20 de ani,și în Italia de 7 ani.Am un copil(am înțeles că se reduce vârsta de pensionare cu un an pentru un copil).De mai mulți ani nu găsesc de lucru. Vă rog să-mi spuneți cînd pot ieși la pensie din Italia ? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: pchtrz , utilizator 22:18, 2 Februarie 2023
Buna ziua!
Din Italia veti iesi la pensie la limita de varsta din tara respectiva.
Asta știam și eu că voi ieși la pensie la vârsta standard de pensionare din Italia,dar vroiam să-mi spuneți mai exact, vârsta anul și vechimea necesară.Din câte am înțeles, vârsta este de 67 ani,iar contribuția este de 20 de ani vechimea minimă .Observ că dați răspunsuri vagi.Oricum vă mulțumesc pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,mă numesc p.t ,sunt născută pe 27.03.1961. anul ... pchtrz pchtrz Bună ziua,mă numesc P.T ,sunt născută pe 27.03.1961. Anul viitor în martie,indeplinesc condițiile pentru pensionare la limită de vârstă, la 62 de ... (vezi toată discuția)
Buna seara , domiciliez de 20 ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna seara, ma numesc Danut Gheorghe Bodeanu, domiciliez de 20 de ani in Italia si va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns fata de faptul ca pe ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie alex87 alex87 buna seara :( am 30 ani de munca din care 20 ani si6 luni de grupa1 de munca . dupa legea veche a pensiilor as fi iesit la pensie in ... (vezi toată discuția)