avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Incepand cu anul 2023 se plătește CASS la titlurile ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Incepand cu anul 2023 se plătește CASS la titlurile de stat?

Vă rog să mi spuneți dacă incepind cu anul 2023 se plătește CASS pentru dobânzile încasate din titlurile de stat Tezaur și Fidelis.(în situația in care venitul din aceste dobânzi depășește 18000 ron in anul 2023)Mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 18:44, 3 Februarie 2023
Buna seara, nu. Pentru dobanzile aferente titlurilor de stat nu se datoreaza impozot cf art. 93 al1 lit a Cod fiscal iar potrivit art 170 al 3 Cod fiscal, pentru veniturile neimpozabile nu se datoreaza CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit obtinut din dobanzi la depozite si titluri de stat Marioni Marioni Buna seara, Nu cunosc noile modificări la codul fiscal si de aceea as dori sa pun urmatoarele intrebari: 1. Am inteles ca pentru dobanzile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Pe lângă salariu mai am venituri din dobânzi și titluri de stat micutul1978 micutul1978 O persoana fizica este salariata, cu contract de munca cu normă întreagă. In afara de veniturile din salariu, am obtinut (incasat) in anul 2023 din PFA suma ... (vezi toată discuția)
Cas și cass la venituri din dobinzile titlurilor de stat Punctulet Punctulet Buna ziua, Daca as obtine venituri din dobinzile titlurilor de stat care sunt neimpozabile, trebuie sa platesc CAS CASS daca dobanzile anuale nu depasesc ... (vezi toată discuția)