avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ,are voie un angajator sa taie din comision si sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ,are voie un angajator sa taie din comision si sa adauge ...

Buna ,are voie un angajator sa taie din comision si sa adauge la partea fixă pt a compensa marirea salariului minim pe economie?
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
PMAA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 8 Aprilie 2023
Nu se înțelege...cum taie și adaugă? ... revenitu cu detalii
Bună ziua ,sa întamplat în felul următor,din februarie trebuia să intre minimul pe economie de 1898 lei ,am avut surpriza la comisioane să observ ca au venit cu -374 lei,este exact cât teebuie adaugat la 1524 cât era minimul pe economie înainte,de aici sa tras concluzia ca s-au taiat din comisioane

Cornel Vasile a scris:

PMAA a scris:

Bună ziua ,sa întamplat în felul următor,din februarie trebuia să intre minimul pe economie de 1898 lei ,am avut surpriza la comisioane să observ ca au venit cu -374 lei,este exact cât teebuie adaugat la 1524 cât era minimul pe economie înainte,de aici sa tras concluzia ca s-au taiat din comisioane

Cornel Vasile a scris:

Salutare,eu si colegii mei primim in fiecare lună comisioane,ideea este ca de cand sa marit minimul pe economie,primim deducere de 374 de lei din comision,daca calculam 1524 cat era salariul minim inainte+acei 324 ,da exact 1898 salariu minim pe accum,are voie legal angajatorul să facă așa ,sa ia de la comision 374 si sa adauge la salariul minim?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
PMAA, utilizator
Comisionul este prevazut in c.i.m. ? Este o suma fixa sau procentuala?
Nu este sumă fixă,este procent din vânzări,dar la toți este 374 lei ce ni se "deduce " din comision

Cornel Vasile a scris:

Comisionul este prevazut in c.i.m. ? Este o suma fixa sau procentuala?

Avem o gilă de comisionare,de acolo provine comisionul
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Aprilie 2023
PMAA, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere cornel selaru cornel selaru In urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat stabilindu-se de către instanța de judecată că mama să plătească o pensie de întreținere în ... (vezi toată discuția)
Salariu nemajorat cu 8% deoarece salariul de baza este sub salariul minim pe economie Boggyct Boggyct Buna ziua, Am decis sa va scriu si aici deoarece sunt nelamurit in ceea ce priveste drepturile salariale cuvenite si consider ca acesta nu ar fi calculat ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de mandat vs99teo vs99teo Buna ziua, Ma numesc locuiesc in BARLAD,jud.VASLUI.Ca PFA am avut contractul nr.375,din 03.02.2014 cu o firma de recuperari debite.In data de 05.04.2017 am ... (vezi toată discuția)