Bună seara! Azi am întâlnit pentru prima dată urmatoarea situație: mergeam cu mașina spre servici noaptea, din fața, pe sensul opus, la 10-15 m de mine o mașină de poliție aprinde girofarurile, încetinesc și trec pe lângă ea, am văzut că se ia după mine și mă oprește, îmi cere actele și apoi agentul mă întreabă de ce nu am oprit că mi se adresa mie! Mi-a spus că îmi ia permisul pentru 60 de zile și îmi dă dovadă pentru 2 saptamani! M-a întrebat dacă eu știu când văd o mașină de poliție în situația dată trebuie să opresc!
A spus că a scos și mâna pe geam și mi-a făcut semn să opresc, sincer din cauza farurilor si a girofarurilor nu am văzut!
Eram obligat să opresc dacă nu avea mâna pe geam scoasă?
Ce spune legea în codul rutier în situația de față?
Eu de unde să știu că mi se adresa mie, poate primise prin stație sau telefon un mesaj cu o urgență și de aceea a aprins girofarurile tocmai atunci!
De ce numai <unele instante> ?
Cine stabileste daca astfel de probe sunt admise sau nu in instanta si pe ce baza ?
Practica instantelor nu este unitara ?
Adica, sa presupunem ca, judecatori diferiti, sunt nervosi, plictisiti, sau fericiti si admit sau nu <astfel de probe>.
Este normal, etic ... etc.?
Interesant ...
E normal ca unele instanțe, hotărârile date într-o instanță nu sunt izvor de drept. De multe ori practica instantelor nu e unitară. Uneori decide ICCJ, dacă există recurs în interesul legii. Este normal.