avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare venit din România in SUA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare venit din România in SUA

Cetățean român cu domiciliul in SUA, are și cetățenia americană, vinde o locuință (dintr-o moștenire) in Romania și încasează banii in contul lui bancar din SUA.
Din păcate nu are cont la o bancă din România, și nici posibilitatea de a face prea curând.
Plus ca acești bani vor fi folosiți la plata unui credit in SUA.
Este supus impozitării venitului in SUA?
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 23:51, 3 Februarie 2023
Exact pt SUA nu stiu; pt Canada, (incasarea s-a facut in cont din Romania, insa nu cred ca are importanta pentru ca suma reala a fost declarata la ultimul cent); trebuie verificat daca exista tratat de evitarea dublei impuneri intre cele 2 tari si aplicat; s-a cerut evaluare oficiala la data in care am devenit rezident permanent (cu stampila de ANEVAR); traducere si contabilul a folosit curs de schimb valutar declarat la 31 dec. Impozitul fusese platit in Romania la momentul vanzarii, In Canada s-a inregistrat practic diferenta de pret din contr. de vz cump si evaluare. Exista contabili ciudati care nu au notiunea cash a banilor; multi au zis platesti 50% din pretul de vanzare si recuperezi de la stat ulterior; oamenii aceia nu cred ca au vazut in viata lor decat hartiiA4. Legislatia poate diferi, adica sa implice declaratii federale si statale. Iti trebuie contabil care cunoaste si legislatia ambelor tari, nu doar absolvent de scoala cu diplome pe pereti. Dupa vreo 3 ani de la data tranzactiei si 2 ani de la inregistrare/declarare ambele institutii de control financiar au solicitat actele, a fost un control timp de 3 saptamani, totul a decurs normal, au emis procese verbale de constatare inregistrari corecte; nu a fost stres, nu au fost intimidari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Încasare cec din sua: o singură bancă acceptă solicitarea însă pune condiție de vechime ca client, iar cecul poate expira între timp. ce îmi recomandați să fac? Alice E. Alice E. Bună ziua! Am solicitat recuperarea taxelor statale si federale pe anul 2018 și am primit contravaloarea lor sub forma de cec emis de SUA. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
veniturile din dividende obtinute in uk pe firma mea( inregistrata in uk) gelu_andries gelu_andries VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA. TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)