avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Încasare cec din SUA: o singură bancă acceptă ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Încasare cec din SUA: o singură bancă acceptă solicitarea însă pune condiție de vechime ca client, iar cecul poate expira între timp. Ce îmi recomandați să fac?

Bună ziua!
Am solicitat recuperarea taxelor statale si federale pe anul 2018 și am primit contravaloarea lor sub forma de cec emis de SUA. Am solicitat incasarea la bancile din Romania si am fost refuzata, singura banca care a acceptat fiind Unicredit cu singura conditie de a avea cont deschis la ei de minim 6 luni.
Avand in vedere faptul ca nu am cont deschis la ei si cec-urile pot expira in aceasta perioada, exista posibilitatea ca altcineva sa devina beneficiarul legal printr-un act notarial, care are cont deschis la ei si ar putea incasa aceste cecuri?
Ma puteti ajuta cu o recomandare pentru solutionarea acestei neplaceri?
Va multumesc anticipat!
O zi minunata!
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ncami_99 , utilizator 12:47, 20 Decembrie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca rezident canadian, am trimis catre Service Canada un acord scris semnat cu datele contului deschis la o banca din Canada, unde solicitam sa-mi fie virate sumele de bani, ca urmare a calcularii taxelor locale. Ma gandesc ca ati putea sa restituiti cec-ul autoritatilor SUA impreuna cu un formular (pe care intuiesc ca ar trebui sa-l gasiti pe site-ul lor) semnat si sa asteptati virarea banilor, dar intr-un cont de la o banca SUA. apoi ii veti transfera in Romania. Dureaza, dar cred ca e viabila metoda. Succes
Încearcă la BCR
Buna, ati reusit sa încasati cec-ul?am intrebat la toate băncile si se pare ca nu mai lucrează cu cec-uri din alta tara.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2019
Ncami_99, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încasare cec din sua Alice E. Alice E. Bună ziua! Am solicitat recuperarea taxelor statale si federale pe anul 2018 și am primit contravaloarea lor sub forma de cec emis de SUA. Am solicitat ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din românia in sua han_sollo han_sollo Cetățean român cu domiciliul in SUA, are și cetățenia americană, vinde o locuință (dintr-o moștenire) in Romania și încasează banii in contul lui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o fila cec in euro de la citybank europe ... mon73key mon73key Buna ziua, am primit o fila cec in euro de la CityBank Europe PLC Irlanda pe care vreau sa o incasez in calitate de persoana fizica. Am primit-o dupa 2 luni ... (vezi toată discuția)