avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Varul meu a decedat, acesta neavand copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. ...

Buna seara,
Varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. Casa si terenul este a parintilor tatalui meu, in casa a ramas fratele tatalui si sotia lui (ambii decedati).
Mama varului meu mai are un frate (decedat) dar a carui sotie este in viata. Doresc sa stiu daca dansa are drept la mostenire, multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: alexm452 , utilizator 14:19, 6 Februarie 2023
Scrieți ordinea în care au murit persoanele mai sus...pomenite.
Au murit parintii tatalui meu (proprietarii casei), apoi tatal meu, fratele tatalui, sotia fratelui, ultimul decedat fiind varul meu. Nu a fost dezbatuta succesiunea pana acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe bunicii dvs. i-au moștenit copiii lor (tatăl și unchiul dvs.)
Pe tatăl dvs. îl moșteniți dvs. (și soția lui supraviețuitoare, dacă există)
Pe unchiul (fratele tatălui) l-a moștenit copilul lui (vărul dvs) și soția lui supraviețuitoare.
Pe soția unchiului dvs. a moștenit-o ... vărul dvs. (dacă acesta era fiul defunctei/dacă există identitate între "soția fratelui" și "mama vărului", fiindcă nu-mi rezultă explicit, ba chiar mi-ați creat un dubiu prin modul de exprimare).

Iar moștenitorul vărului sunteți...dvs.
Dacă vărul este "ultimul decedat", atunci dvs. sunteți ultima lui rudă în viață și în grad succesibil.
Soția acelui unchi dinspre mamă al vărului nu este rudă cu defunctul dvs. văr (el și soția unchiului său erau afini, nu rude).
Dacă ați omis ceva, atunci lămuriți-mă ca să vă pot lămuri. Sau dacă am presupus ceva și este eronat, spuneți-mi.

Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
romascanu, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns ! Acum totul imi este clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . rudele cele ... ALEXANDRU BUJOR ALEXANDRU BUJOR Verisoara mea primara a decedat fara mostenitori . Rudele cele mai apropiate in viata sintem 5 verisori primari veniti din tati care sint frati cu tatal ... (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)