Buna seara,
Varul meu a decedat, acesta neavand copii sau nepoti. Casa si terenul este a parintilor tatalui meu, in casa a ramas fratele tatalui si sotia lui (ambii decedati).
Mama varului meu mai are un frate (decedat) dar a carui sotie este in viata. Doresc sa stiu daca dansa are drept la mostenire, multumesc anticipat !
Au murit parintii tatalui meu (proprietarii casei), apoi tatal meu, fratele tatalui, sotia fratelui, ultimul decedat fiind varul meu. Nu a fost dezbatuta succesiunea pana acum.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pe bunicii dvs. i-au moștenit copiii lor (tatăl și unchiul dvs.)
Pe tatăl dvs. îl moșteniți dvs. (și soția lui supraviețuitoare, dacă există)
Pe unchiul (fratele tatălui) l-a moștenit copilul lui (vărul dvs) și soția lui supraviețuitoare.
Pe soția unchiului dvs. a moștenit-o ... vărul dvs. (dacă acesta era fiul defunctei/dacă există identitate între "soția fratelui" și "mama vărului", fiindcă nu-mi rezultă explicit, ba chiar mi-ați creat un dubiu prin modul de exprimare).
Iar moștenitorul vărului sunteți...dvs.
Dacă vărul este "ultimul decedat", atunci dvs. sunteți ultima lui rudă în viață și în grad succesibil.
Soția acelui unchi dinspre mamă al vărului nu este rudă cu defunctul dvs. văr (el și soția unchiului său erau afini, nu rude).
Dacă ați omis ceva, atunci lămuriți-mă ca să vă pot lămuri. Sau dacă am presupus ceva și este eronat, spuneți-mi.