avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau copiii ar putea ...

Bună ziua! Dacă nu sunt divorțați, soția sau copii ar putea lua pensie de urmas? În condițiile în care el nu mai locuiește la adresă cu soția de mai bine de 10 ani. A fost scos du casă de către ea și copii. El locuiește cu sora și mama lui de atunci și a fost ajutat și întreținut de ele .Acum are pensie de un an și se gândește sa divorțeze și ea nu acceptă. Nu vrea să le lase nimic copiilor și nici soție. Există o vreo varianta pentru ca soția sau copii sa nu beneficiaze de pensie de urmaș?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 6 Februarie 2023
Credeți-mă că am vorbit, totul se rezumă la bani! Cât nu mai lucrat și nu a mai avut bani l-au fugărit, acum că are pensie ,după 10 ani ,când nici un telefon nu i-a dat,îl caută și îl întreabă ce face el cu atâta pensie!! De aceea el își dorește ca ei să nu i-a nimic de pe urma lui !
As mai avea o întrebare:
În caz de deces, mai mult ca sigur certificatul v-a fi eliberat de către sora lui , pentru ca soția să poată face acte ptr.pensie are nevoie de originalul certificatului sau poate folosi o copie? Ar avea dreptul să scoată o copie din primărie? ( deși nu i-ar da nimeni din primărie pentru ca toți cunosc situația lui)
Vă mulțumesc tuturor pentru raspunsuri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotia/ copiii au dreptul sa ceara un duplicat, nu are cum sa nu i se elibereze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa divort si recasatorire monica2012 monica2012 Sora mea, casnica, a divortat dupa 37 de ani de casnicie pierzand printre altele si pensia de urmas in situatia in care sotul ei ar fi decedat inaintea ei. La ... (vezi toată discuția)
Doresc informatii despre drepturile dupa casatorie l-boghian l-boghian Buna ziua.Am divortat in anul 1999 dar am continuat sa traim impreuna formand o pereche.As dori sa stiu daca ma recasatoresc cu acelasi barbat cu care am ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas iulian20121971 iulian20121971 Buna seara! Mama mea a fost casatorita cu tatal meu vitreg doar 8 ani, iar 24 ani au convietuit. Dupa deces, mama mea a primit pensie de urmas doar 6 luni. ... (vezi toată discuția)