Când luați informații de pe net și nu le analizați cu atenție, trageți concluzii pripite. Dar, e tipic la cei care se pricep la toate și în fond la nimic. Există o problemă a dreptului de proprietate, iar decizia CJUE pe care ați menționat-o, mă îndoiesc că ați citit-o în detaliu (nu are 3 pagini!). Vă rugăm să ne lămuriți și pe noi ce se întâmplă în situația în care un soft este achiziționat de la un producător american? Dar, în situația în care producătorul american sublicențiază soft-ul unui distribuitor european? În țara în care se instalează soft-uri fără licență, este de interes public să se știe dacă se încalcă sau nu legea în situația revânzării unui soft achiziționat inițial în mod legal. Apropos - decizia CJUE 128/2012 se aplică pentru statele membre UE. Problema este că mai sunt niște principii de drept internațional, cu privire la teritorialitate, reciprocitate etc. Vedeți! Nu-i chiar atât de simplu, cum spuneți, dar în România merge oricum, nu! Eu cred că e un pic mai complexă situația.
adriandimitriu a scris:
mai studiati. din punct de vedere al proprietatii intelectuale, nu e nici o problema. vezi Decizia Cu001E128/11 din 3 iulie 2012 a CJUE. discutati cu un contabil detaliile inregistrarii vanzarii.