avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Licenta Windows ? Intr-un SRL!
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Licenta Windows ? Intr-un SRL!

Buna ziua,

Poate acest subiect a mai fost discutat , dar cautarile mele prin forum nu au dus la gasirea unor rezultate satisfacatoare.

Intrebarile sau mai bine zis nedumeririle mele sunt in felul urmator :

1) Pentru a putea fi "legala" folosirea licentei intr-un SRL, aceasta trebuie sa fie insotita de Factura, Cutie, DVD, eticheta COA, dovada achizitiei ( Bon Fiscal ) ?
Daca licenta este de tip OEM, aceasta trebuie sa fie insotita de Factura PC-ului/Laptop-ului, CD, cod COA ?

2) Daca laptop-ul cu licenta W. OEM este achizitionat de o persoana fizica se poate face contract de comodare intre firma si "proprietar" ?

3) Daca firma achizitioneaza aceasta licenta, este legala folosirea acesteia ? Avand in vedere ca este o versiune Home, ci nu una Profesionala ? ( [ link extern ] / )

4) Daca intr-un salon ar ruleaza muzica ambientala, trebuie aprobare ? Ar putea avea probleme cu drepturile de autor ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
dany_1998, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:25, 2 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

În cazul licenței de tip OEM, dovada deținerii acesteia se face cu actul de cumpărare a device-ului pe care e instalat soft-ul. Deci, da , e neceseră deținerea unei facturi/bon fiscal, etc de achiziție a device-ului.

Întrucât licența de tip OEM este strâns legată de folosirea device-ului pe care e instalat soft-ul , prețul acesteia fiind plătit la achiziția bunului, câtă vreme SRL-ul foloseste în mod legal device-ul, are dreptul implict să se folosească și de licența soft-ului preinstalat. Nu are importanță ca firma folosește device-ul în scop comercial.

Daca bunul apartine unei persoane fizice, e necesara incheierea unui contract de comodat intre firma și proprietarul bunului.

Daca in salon se difuzeaza muzica ambientala, trebuie platite taxe. Ele sunt reglementate prin Metodologia aprobată prin Decizia Oficiului Romând pentru Drepturi de Autor nr. 10/2016.
4) Pentru muzica ambientala trebuie detinute licente neexclusive din partea UCMR-ADA, UPFR si CREDIDAM sau, mai nou, dupa modificarea legii 8/1996 in martie 2018, de un contract cu o entitate independenta de management la care se plateste o singura taxa pentru toate celelalte 3 si e la jumatate din taxele organismelor de gestiune colectiva.
1.-retail: da
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2018
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta windows ? intr-un srl! dany_1998 dany_1998 Buna ziua, Poate acest subiect a mai fost discutat , dar cautarile mele prin forum nu au dus la gasirea unor rezultate satisfacatoare. Intrebarile sau ... (vezi toată discuția)
Laptop + licenta windows + office 365 MonicaElena4 MonicaElena4 Buna, Sunt in curs de deschidere a unei microintreprinderi si pana am documentele gata, vreau sa imi achizitionez un laptop. Este posibil sa il cumpar ... (vezi toată discuția)
Laptop firma, software personal ( muzica, filme, jocuri ) ContSters80494 ContSters80494 Lucrez pe un laptop de la firma. 1) Pot instala software cu licenta, factura pe numele meu ? 2) Este legal sa detin Muzica, Jocuri, Filme pentru care nu ... (vezi toată discuția)