avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Laptop Firma, software personal ( muzica, filme, ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Laptop Firma, software personal ( muzica, filme, jocuri )

Lucrez pe un laptop de la firma.

1) Pot instala software cu licenta, factura pe numele meu ?

2) Este legal sa detin Muzica, Jocuri, Filme pentru care nu mai am bon/chitanta+factura ?

3) Daca este legal, pot sa le copiez pe laptop-ul firmei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters38557 , utilizator 10:05, 26 Februarie 2009
fiecare computer al firmei trebuie sa aiba soft propriu si dovada provenientei lui (factura pe firma)Cred ca muzica, filmele si jocurile conteaza mai putin.Nu prea se verifica.....;)
Dupa parerea mea, conteaza mai putin al cui este laptopul. Licenta nu necesita si calitatea de proprietar al masinii pe care se realizeaza instalarea. Problema apare dupa ce vei returna laptopul, pentru ca trebuie sa dezinstalezi software-ul din cauza ca aplicatia respectiva nu va mai putea fi folosit de nimeni in afara de tine.

Este legal sa detii muzica, filme si jocuri cat timp poti sa dovedesti ca le detii in baza unui drept legal dobandit. Nu este neaparat nevoie de bon/chintanta sau factura, ar putea fi o copie privata. Aici sunt mai multe de discutat, dar dupa cum a spus si eu.ro.lex nu prea te verifica nimeni la asa ceva.
@ eu.ro.lex : Doresc sa stiu situatia exacta. Faptul ca nu prea se verifica nu ma ajuta deoarece vreau sa stiu daca ma aflu intr-o situatie 100% legala.

@ Boogy83 : Dar daca nu am nimic care sa ateste achizitia? Am doar carcasa originala si cd-key-ul inclus la jocuri
Dovedirea calitatii de utilizator legal al operelor se face diferit. Trebuie sa citesti ce scrie pe CD/DVD si ce scrie in Termeni si Conditii. Acolo ar trebui sa gasesti tot ce ai nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Companie, angajati, software ContSters80494 ContSters80494 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pot permite angajatilor sa detina pe computerele de la firma muzica (copiata prin windows media player de pe cd-urile lor ... (vezi toată discuția)
Computer cu fisere audio/video fara licenta arakys arakys In cazul in care avem in computerul personal de acasa fisiere audio/video/executabile fara licenta, se incalca vreo Lege ? Deci nu vindem, nu imprumutam, nu ... (vezi toată discuția)
Transfer - semnificatie juridica, implicatii drcretoiu drcretoiu Am cumparat o licenta de software, pe firma. Doresc instalarea acestei licente pe un computer al altei firme (in aceeasi locatie). In contractul de licenta ... (vezi toată discuția)