avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... transfer - semnificatie juridica, implicatii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

transfer - semnificatie juridica, implicatii

Am cumparat o licenta de software, pe firma. Doresc instalarea acestei licente pe un computer al altei firme (in aceeasi locatie).
In contractul de licenta (EULA) se specifica faptul ca transferul licentei este permis. Nu se specifica in clar alte formalitati, cu exceptia faptului ca trebuie dezinstalat de pe computerul firmei care l-a cumparat (nu e cazul, fiind prima instalare) si a faptului ca licenta trebuie transferata cu CD/DVD-ul si certificatul de autenticitate.
Intrebarea este: simpla instalare si predarea actelor si a CDului constituie transfer? daca nu, ce acte de transfer pot fi facute? stie cineva codul, legea, articolul, paragraful unde este scrisa lista asta de documente de transfer? unde este definit transferul in general si cel de software in particular?
Cu multumiri,
Dragos
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2009
drcretoiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 14:22, 11 Iunie 2009
Puteti face un acord de transfer, pe hartie. Specificati acolo faptul ca societatea x a cumparat licenta, ca o tranafera societatii y in baza articolului respectiv din eula.

Apoi discutati cu contabilul despre modul in care poate fi inregistrat in contabilitate. Pentru ca eu cred ca o vanzare are si alte implicatii: trebuie sa aveti caen care sa permita vanzarea, platiti tva pe vanzare, etc.

Mult succes. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Laptop firma, software personal ( muzica, filme, jocuri ) ContSters80494 ContSters80494 Lucrez pe un laptop de la firma. 1) Pot instala software cu licenta, factura pe numele meu ? 2) Este legal sa detin Muzica, Jocuri, Filme pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Program contabilitate cu probleme Jenu68 Jenu68 Buna seara! Am cumparat acum vreo 6 luni un program de contabilitate( evidenta primara) de la o firma prin mijlocirea contabilului firmei noastre. Am ... (vezi toată discuția)
Legalitate vanzare dvd/cd microsoft windows 10 Cipriandan93 Cipriandan93 Buna ziua, Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o ... (vezi toată discuția)