Am cumparat acum vreo 6 luni un program de contabilitate( evidenta primara) de la o firma prin mijlocirea contabilului firmei noastre. Am platit 350 lei si am sperat sa mearga. Din pacate necesita multe parlamentari la telefon pentru a putea functiona normal. De curand am avut o problema cu niste virusi la computerul nostru si a fost nevoie de reinstalarea Windows-ului, implicit a programului de evidenta primara. Aceasta necesita drum de 30 km pana la sediul firmei respective, timp si rabdare. Am intrebat contabilul nostru de ce nu ni s-au dat serialul de instalare si nici CD-ul cu programul, pentru a nu fi nevoie sa pierdem timp si bani pentru a fi din nou functional. Ni s-a raspuns ca programul e cu licenta si totul e foarte strict pentru a nu fi piratat. Pe de alta parte nu e bine sa-l deranjez prea des pe posesor! Nu l-as deranja daca mi-ar da ce-mi trebuie sa-l instalez singur. Ma pune in situatii jenante si n-as vrea sa-l deranjez dar nu pot tine toate lucrurile strict sub control.
Va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal am dreptul la serial si CD si cum pot sa-l determin sa mi le puna la dispozitie. Mii de multumiri!
Buna seara
Programele sunt insotite intotdeauna de cd-ul de instalare , instructiuni de instalare, folosire, etc precum si de un nr de licenta obligatoriu.Solicitati toate acestea de la firma de la care l-ati achizitionat in fond Dvs ce ati platit?
Pana si atunci cand cump un banal antivirus primiti cd , nr licenta dar un progr de conta?
Multumesc pentru raspunsuri. Factura am dar contract de vanzare-cumparare nu. Nu stiu ce sa fac pentru ca la mijloc este contabilul firmei noastre care a spus clar ca vanzatorul programului nu este de acord sa dea nimic altceva. Sa risc si sa incordez relatiile cu contabilul nu stiu daca e bine, avand in vedere faptul ca nu stim prea multe din contabilitate si ne poate dauna ,ca firma. Ce ma sfatuiti?