avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Program contabilitate cu probleme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Program contabilitate cu probleme

Buna seara!

Am cumparat acum vreo 6 luni un program de contabilitate( evidenta primara) de la o firma prin mijlocirea contabilului firmei noastre. Am platit 350 lei si am sperat sa mearga. Din pacate necesita multe parlamentari la telefon pentru a putea functiona normal. De curand am avut o problema cu niste virusi la computerul nostru si a fost nevoie de reinstalarea Windows-ului, implicit a programului de evidenta primara. Aceasta necesita drum de 30 km pana la sediul firmei respective, timp si rabdare. Am intrebat contabilul nostru de ce nu ni s-au dat serialul de instalare si nici CD-ul cu programul, pentru a nu fi nevoie sa pierdem timp si bani pentru a fi din nou functional. Ni s-a raspuns ca programul e cu licenta si totul e foarte strict pentru a nu fi piratat. Pe de alta parte nu e bine sa-l deranjez prea des pe posesor! Nu l-as deranja daca mi-ar da ce-mi trebuie sa-l instalez singur. Ma pune in situatii jenante si n-as vrea sa-l deranjez dar nu pot tine toate lucrurile strict sub control.
Va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal am dreptul la serial si CD si cum pot sa-l determin sa mi le puna la dispozitie. Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: Popa Adrian , Contabil 14:21, 31 Ianuarie 2011
Cu siguranta programul trebuia cumparat cu o factura si un contract de vanzare- cumparare.
Asa e fost?
Buna seara
Programele sunt insotite intotdeauna de cd-ul de instalare , instructiuni de instalare, folosire, etc precum si de un nr de licenta obligatoriu.Solicitati toate acestea de la firma de la care l-ati achizitionat in fond Dvs ce ati platit?
Pana si atunci cand cump un banal antivirus primiti cd , nr licenta dar un progr de conta?
Ultima modificare: Duminică, 30 Ianuarie 2011
me.elena, utilizator
Buna ziua!

Multumesc pentru raspunsuri. Factura am dar contract de vanzare-cumparare nu. Nu stiu ce sa fac pentru ca la mijloc este contabilul firmei noastre care a spus clar ca vanzatorul programului nu este de acord sa dea nimic altceva. Sa risc si sa incordez relatiile cu contabilul nu stiu daca e bine, avand in vedere faptul ca nu stim prea multe din contabilitate si ne poate dauna ,ca firma. Ce ma sfatuiti?
Va sfatuiesc ca cereti cd-ul de instalare si codul licentei, pentru ca asa este corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare sistem operare piratat de catre firma de depanare arhontele arhontele Am avut un Windows cu licenta instalat pe un PC.Si am avut o problema ce a necesitat depanare intr-o firma de specialitate. Insa ...dupa ceau remediat ... (vezi toată discuția)
Transfer - semnificatie juridica, implicatii drcretoiu drcretoiu Am cumparat o licenta de software, pe firma. Doresc instalarea acestei licente pe un computer al altei firme (in aceeasi locatie). In contractul de licenta ... (vezi toată discuția)
Nu reusesc sa-mi vizualizez mesajele pe yahoo! avTodincaVeronica avTodincaVeronica De cateva zile, daca intru pe adresa de yahoo si incerc sa vad ce mesaje am primit de la avocatnet.ro, nu imi apare nimic si nu pot sa le vizualizez. Jos ... (vezi toată discuția)