avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grup de firme urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grup de firme urgent

buna ziua! exista un suport legal care sa se refere la urmatoarea situatie: in cadrul unui grup compus din patru firme cu cui,j,sedii sociale diferite,dar cu aceeasi patroni /actionari,care au acelasi domeniu de activitate ,au acelasi punct de lucru in care se desfasoara activitatea propriu-zisa -depozit si birouri (sa te angajeze- adica Cim,carte de munca etc pe una din firme ,dar sa lucrezi in realitate pe toate patru ,sa manipulezi acte,situatii etc pe toate cele patru firme,iar salariul si toate prevederile sa se specifice doar pe firma la care esti angajat?este legal asa ceva?
multumesc si astept raspunsul d-vs!
Cel mai recent răspuns: sylvi1006 , utilizator 20:02, 23 Ianuarie 2010
Ai obligatii legale numai fata de firma in care te-ai angajat si ai incheiat un CIM. Ca sa desfasori activitatea legal si in celelalte firme si sa beneficiezi de drepturile ce ti se cuvin de la acestea trebuie sa ai incheiate CIM, cu cu program redus sau cu program normal (chiar daca s-ar face 32 de ore de lucru si ziua are numai 24 de ore nu conteaza, legea "a uitat" sa limiteze programul de lucru pe contracte multiple, curios as fi cine anume a incheiat asemenea contracte).
:(deci eu 5 ani am lucrat la negru :( pe celelalte 3 firme pe care nu aveam contract .........este vorba e GRUPUL EDITORIAL CORINT cel mai neserios angajator intalnit vreodata!dar aceste grupuri au personalitate juridica ?
:Dmultumesc!
dar ma intreb, garda financiara cand venea succesiv pe firme diferite la acelasi punct de lucru si ii prezentau actele aceleasi persoane si pe o firma si pe celelalte cum de nu se sesizau?
1. Ai lucrat asa, ca multi altii, si poate o sa mai lucrezi deoarece Inspectia muncii si ITM-urile care trebuie sa vegheze la respectarea legii nu isi fac treaba;
2. Daca este firma inregistrata la ORC are si personalitate juridica;
3. Garda a fost interesata de "hartii" nu de persoana care le prezenta. Daca, si numai daca, era vorba de un inspector de munca vigilent si corect atunci poate se sesiza si cerea CIM-ul.

Alte discuții în legătură

Contract de munca norma intreaga si jumatate de norma crisislory crisislory Buna ziua , lucrez ca lucrator desmnat la o companie avand contract cu norma intreaga stiind ca asa cere legislatia in vigoare , intrebarea mea este mai pot ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca? in ce conditii ? superbus superbus Buna ziua. Sunt angajat (inca) al unei societati comerciale cu o vechime in munca de 1 an si 2 luni.(in aceasta societate) Incepand cu data de azi firma ma ... (vezi toată discuția)
Inspector ssm - mai multe cim demnitate2 demnitate2 Buna ziua, Am curs Inspector SSM , 80 ore si lucrez ca lucrator desemnat la un anteprenor general. Am multe oferte de la subcontractori. Eu stiu ca am voie ... (vezi toată discuția)