avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... contract de munca norma intreaga si jumatate de norma
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

contract de munca norma intreaga si jumatate de norma

Buna ziua ,
lucrez ca lucrator desmnat la o companie avand contract cu norma intreaga stiind ca asa cere legislatia in vigoare , intrebarea mea este mai pot lucra pe acelasi post la o alta companie cu contract pe jumatate de norma 4 ore dar in monentul in care fac instruirea intiala sa apar pe pontaj cu 8 ore (mentionez ca in contractul cu jumatate de norma este sipulata posibilitatea de presta
re ore suplimentare )
Cel mai recent răspuns: crisislory , utilizator 15:30, 9 Mai 2013
Nu. Conf art 20 alin 2 HG 1425/2006 angajatorul va desemna lucrãtorul (desemnat) numai din rândul lucrãtorilor cu care are încheiat contract individual de muncã cu normã întreagã.
Conf art 105 alin 1 lit c CM contr de munca cu timp partial ( cel de 4 ore in cazul dvs), va cuprinde mentiuni privind interdicţia de a efectua ore suplimentare.
Deci in primul rand trebuie sa aveti norma intreaga pentru a fi lucrator desemnat, iar in al doilea rand, nu se pot efectua ore suplimentare (exceptie situatii de urgenta, etc) in cazul CIM cu timp partial.
in aceasta situatie se poate lucra la amandoua societatile avand contract cu norma intreaga
?
iar despre articolul de care mentionati nu specifica (angajatorul va consemna in fisa postului activitatiile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea , timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
crisislory, utilizator
Dpdv legal da. Practic, insa, nu stiu cum se va putea imparti intre 2 firme, sau cum va face fata fizic unui asemenea program.
Spre deosebire de contabili, juristi, si alte asemenea profesii care lucreaza prin cumul, lucratorul desemnat trebuie sa se afle in cele 8 ore la firma. Nu poate lucra simultan la 2 firme, decat daca fac parte dintr-un grup de firme care au aceeasi locatie.
Nu am inteles ce nu se specifica!:-/
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
durata programului de lucru
Nu se refera la durata programului de lucru, ci la "timpul necesar", care e cu totul altceva.
Conf art 22 alin 2 HG 1425/2006 "angajatorul trebuie sã asigure mijloacele adecvate şi timpul necesar pentru ca lucrãtorii desemnaţi sã poatã desfãşura activitãţile de prevenire şi protecţie conform fişei postului."
Adica ii va stabili in fisa postului atributiile si sarcinile pe care le are, nu ii va da alte si ii va asigura timpul necesar, in cadrul programului normal de lucru, pentru a-si indeplini obligatiile care ii revin.

Alte discuții în legătură

Specialist ssm MARIUS MEG MARIUS MEG Sunt angajat la o firma 8 ore specialist ssm (lucrător desemnat),pot sa am contract de specialist ssm si la alte firme? Daca da la cate firme si de cate ore ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat Daniela ȘULEA Daniela ȘULEA Bună ziua, As dori sa stiu daca sunt angajată pe functia de responsabil de mediu, pot avea in fisa postului consemnat ca activitati suplimentare și ssm? ... (vezi toată discuția)
Angajat ssm nicoletaart nicoletaart Buna ziua, Lucrez la o firma care unde avem un angajat specialist SSM, cim cu 16ore/luna. Din cate am inteles acest contract nu este valabil.(stiti ce ce ... (vezi toată discuția)