avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Specialist Ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Specialist Ssm

Sunt angajat la o firma 8 ore specialist ssm (lucrător desemnat),pot sa am contract de specialist ssm si la alte firme? Daca da la cate firme si de cate ore sa fie contractul?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:19, 2 Februarie 2017
Codul muncii nu limiteaza numarul de CIM pe care le poate detine un lucrator.
Un lucrator desemnat cu activitati de prevenire si protectie in domeniul ssm poate desfasura activitatea numai in baza unui CIM cu norma intreaga conform prevederilor HG nr.1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/ lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.
(3) Angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.
Multumesc
Dacă vreau să mă angajez la o alta firma cu 2 ore specialist ssm in afara de firma la care sunt angajat 8 ore specialist ssm,(lucrător desemnat),Pot să fac instruirea in domeniul ssm?
Am comentat deja intrebarea dvs. Cititi cu atentie mesajul meu anterior.
Puteti presta activitati numai cu CIM cu norma intreaga, fara a se limita numarul de contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat ssm click2014 click2014 Buna, Se tot discuta pe tema aceasta dar nimic nu e clar, pt mine cel putin. Eu sunt angajat la un restaurant ( total angajati 8) cu 4 ore pe luna cu CIM ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat Daniela ȘULEA Daniela ȘULEA Bună ziua, As dori sa stiu daca sunt angajată pe functia de responsabil de mediu, pot avea in fisa postului consemnat ca activitati suplimentare și ssm? ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat/conducatorul locului de munca Ambra Denisa Ambra Denisa In situatia cand sunt indeplinite prevederile art. 20 din HG 1425 cu privire la desemnarea lucratorului cu activitati de prevenire si protectie, este corect ... (vezi toată discuția)