avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatorie încheierea unui contract pentru ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatorie încheierea unui contract pentru administrarea ...

Este obligatorie încheierea unui contract pentru administrarea tehnica a unui imobil? Nu se pot efectua reparatii cu firme sau persoane autorizate fara existenta unui contract de administrare tehnica?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:43, 7 Februarie 2023
Si cine se va ocupa de analiza tehnica, de contractare samd ? Cine se va ocupa de contabilitate, de calculul cheltuielilor de intretinere ? Daca asociatia e mica (maxim 10 proprietari) se poate, din punctul de vedere al legii, ca presedintele sa faca astfel de lucruri.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
latka, utilizator
Eu ma refer doar la administrarea tehnica, nu la cea financiara.

latka a scris:

Si cine se va ocupa de analiza tehnica, de contractare samd ? Cine se va ocupa de contabilitate, de calculul cheltuielilor de intretinere ? Daca asociatia e mica (maxim 10 proprietari) se poate, din punctul de vedere al legii, ca presedintele sa faca astfel de lucruri.

Ce intelegeti prin administrare tehnica ? Detaliati exact ce activitati aveti in vedere.
Sa stiti totusi ca "desfășurarea de către persoane fizice sau juridice a activității de administrare a condominiilor fără îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 64;" este contraventie si se sanctioneaza cu minim 5000 RON.
Cititi legea :[ link extern ]
Incheiati un contract de mandat ca si pentru presedinte sau membri ai com. ex.
Ar fi bine ca omul sa faca parte dintre mb. com. executiv, cu sarcini de administrare tehnica a imobilului.
Poate fi remunerat sau nu - functie de discutiile si hotararile ce se iau in AG a membrilor .
Multumesc pentru raspuns. Tot nu am inteles daca este obligatoriu un contract de administrare tehnica (am vazut pe net ofertele firmelor de administrare si in conditiile in care poti sa faci un contract privind reparatiile din spatiile comune cu o firma autorizata , punctual, nu vad de ce trebuie sa inchei obligatoriu un contract cu cineva care sa-mi spuna ca am o defectiune si sa cheme o firma specializata. Cel putin asta se ofera prin administrarea tehnica de catre firmele de administrare imobile. Nu am sesizat daca legea obliga la incheierea unui astfel de contract.

Adam Grecu a scris:

Incheiati un contract de mandat ca si pentru presedinte sau membri ai com. ex.
Ar fi bine ca omul sa faca parte dintre mb. com. executiv, cu sarcini de administrare tehnica a imobilului.
Poate fi remunerat sau nu - functie de discutiile si hotararile ce se iau in AG a membrilor .

Alte discuții în legătură

Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)
Reparatia terasei oliviamoga oliviamoga Buna seara, Locuiesc la ultimul etaj al blocului si timp de atatia ani am avut probleme iarna cu peretii unei camere, deoarece aveam efectiv gheata pe ei, in ... (vezi toată discuția)
Mizeria din fata blocului, pe spatiul verde Cristilica Cristilica In fata blocului in care locuiesc, pe spatiul verde, este o mizerie de nedescris: hartii, sticle aruncate, kilograme de mucuri de tigari, cutii goale de bere, ... (vezi toată discuția)