avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum aflu de o condamnare de acum 5 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum aflu de o condamnare de acum 5 ani

in 2004 am fost condamnat la 3 ani cu suspendare,dar nu am fost la tribunal sa vad sentinta.Avocatul mi-a comunicat-o telefonic si drept care eu nu m-am mai interesat de ea dar acum cred ca se apropie reabilitarea si as vrea sa stiu unde sa ma adresez pentrua vedea haotararea.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:45, 23 Ianuarie 2010
Mergeti la instanta care a pronuntat hotararea si la arhiva penala a acesteia solcitati dosarul care va priveste si formulati o cerere pentru a vi se inamana fie o copie de pe sentinta,fie si de pe celalalte acte de la dosar,urmand a avea la dvs.si timbrele necesare pentru legalizare.
Este bine sa va faceti rost de o copie legalizata dupa sentinta sau/si dupa decizie daca a ramas definitiva la instanta superioara.E bine sa va platiti cheltuielile de judecata , in cazul unei rebilitari si sa pastrati toate aceste inscrisuri deoarece, asa cum precizati dvs. ca numar de ani de condamnare, inca nu a sosit timpul reabilitarii.
Primul pas solicita un cazier cu mentiunea"pentru reabilitare".In mod firesc la implinirea termenului de reabilitare-reabilitare de drept in cazul tau-termenul este de 5 ani de la data ramanerii definitive a hotararii, calculat pe zile , luni si ani, se opereaza de drept in evidenta politiei reabilitarea ta.
Daca insa apare in cazier condamnarea ta ( trebuie sa stii cand a ramas definitiva hotararea), atunci asa cum ai fost informat mai sus soliciti legalizarea hotararii penale si apoi contactezi un avocat pentru un initierea unui dosar avand ca obiect-constatatrea reabilitarii de drept.
2004 + 5 =2009, daca as stii data ramanerii definitive ti-as putea spune exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de reabilitare ionpetre ionpetre buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns; In mai 2004 am suferit o condamnare de 3ani cu suspendare pentru furt si 5 ani de incercare . va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Intrebari reabilitare cazier judiciar ContSters283403 ContSters283403 Buna ziua , am avut o problema in 2006 si anume am fost judecat pentru complicitate la furt si dupa cateva saptamani de arest preventiv mi-au dat drumul cu 1 ... (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare judecatoreasca admisa - termen obtinere cazier MBH MBH Buna seara. In cat timp de la darea sentintei favorabile in cazul reabilitarii se poate elibera un cazier curat. Va multumesc. (vezi toată discuția)