avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proces de reabilitare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proces de reabilitare

buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns; In mai 2004 am suferit o condamnare de 3ani cu suspendare pentru furt si 5 ani de incercare . va rog sa-mi spuneti cand am dreptul sa fac procesul de reabilitare pentru a avea cazierul curat. anul acesta in mai se implinesc 6 ani de la pronuntarea sentintei. va multumesc anticipat ion petre
Termenul dvs. de incercare este de 5 ani si curge de la data ramanerii defintive a hotararii., data la care ar trebui sa intervina reabilitarea de drept.Astfel, trebuie sa solicitati Serviciului caziere, eliberarea unui cazier , iar daca observati ca in cazier aceasta mai exista, trebuie sa contactati un avocat pentru initierea unei actiuni pe rolul instantei care care ca scop ca aceasta sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.Sunt necesare mai multe acte si de aceea trebuie contactat un avocat pentru redactare, intocmire dosar si reprezentare juridica.
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
De la data ramanerii definitive a hotararii calculati 5 ani,moment in care ar trebui sa fiti reabilitat de drept.
Daca dupa aceasta perioada mai apre o infractiune pe cazier,formulati cerere in instanta solicitand constatarea reabilitarii dvs.de drept.
Este bine sa va angajati avocat pentru a va ajuta la redactare si pentru a va sustine cererea in fata instantei.

Da, si eu cred ca puteti .Lucrurile stau asa, daca in termenul de incercare nu ati mai comis alte fapte antisociale , v-ati achitat oobligatiile civile, ati respectat toate conditiile sub care ati beneficiat de suspendarea conditionata, ar trebui sa fi i ntervenit reabilitarea de drept . Prezentati-va la politie, la serviciul caziere, i n vederea solicitarii unui certificat de cazier. Obtinandu-l , veti constata daca s-a operat acolo sau este nevoie sa va adresati instantei i n vederea constatarii intervenirii reabilitarii. Succes.
legally a scris:

...v-ati achitat oobligatiile civile...

Aceasta nu este o conditie obligatorie pentru a interveni sau pentru a se constata pe cale judecatoreasca ca a intervenit reabilitarea de drept.

Chiar si in cazul reabilitarii judecatoresti, instanta investita cu cererea de reabilitare judecatoreasca, in cazul in care fostul condamnat arata ca nu a platit si nici nu poate plati cheltuielile de judecata si despagubirile civile stabilite prin hotarare, va trebui sa verifice daca aceasta conditie ceruta de legiuitor se datoreaza relei-credinte a condamnatului.
E drept , insa , de regula, chetuielile judiciare si obligatiile civile , trebuie sa fie platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul de reabilitere ionpetre ionpetre buna ziua1 va rog sa ma ajutati cu un raspuns ; in mai 2004 am suferit o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru furt si 5 ani da incercare . au trecut 6 ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea marili42 marili42 am avut o condamnare cu suspendare in anul 1995 de 1an si 3luni pentru furt ,vreau da stiu daca am cazierul curat acum , mentionez ca nu am mai facut nici o ... (vezi toată discuția)
Drept penal-cazier abrassu abrassu BUNA ZIUA,VA REDAU DIN SENTINTA CA NU INTELEG CEVA SI ANUME CIND INTERVINE REABILITAREA DE DREPT???,PEDEAPSA CU SUSPENDARE!!! SENTINTA DIN ... (vezi toată discuția)