avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DREPT PENAL-CAZIER
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DREPT PENAL-CAZIER

BUNA ZIUA,VA REDAU DIN SENTINTA CA NU INTELEG CEVA SI ANUME CIND INTERVINE REABILITAREA DE DREPT???,PEDEAPSA CU SUSPENDARE!!!

SENTINTA DIN 07-11-2006

PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNII PREVAZUTE LA ART.79 ALINEATUL 1 DIN OUG.195/2002 MA CONDAMNA LA 1 AN SI 3 LUNI INCHISOARE.

PORMA,SCRIE IN SENTINTA:

IN BAZA ARTICOLULUI 81 SI 82 COD PENAL SUSPENDA CONDITIONAT EXECUTAREA PEDEPSEI PE O PERIOADA DE 3 ANI SI 3 LUNI,TERMEN DE INCERCARE!!!!

ACUM IN 07 -02-2010 S-AU IMPLINIT 3ANI SI 3 LUNI,INTERVINE REABILITAREA DE DREPT?????,SAU MAI ASTEPT??????

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:10, 8 Februarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Asa ar trebui sa fie, daca pe perioada termenului de incercare v-ati conformat tuturor cerintelor impuse, nu ati mai comis noi fapte antisociale, v-ati indeplinit obligatiile civile, daca au existat. la implinirea celor 3 ani si 3 luni ar trebui sa opereze reabilitarea de drept. Astfel, puteti merge la serviciul caziere si sa solicitati eliberarea unui certificat ,sa vedeti daca a intervenit reabilitarea, daca nu inca , mai asteptati un timp, ori adresati-va instantei care a pronuntat sentinta , in vederea constatarii intervenirii reabilitarii.
Chiar daca se face o reabilitare, va rog sa mergeti si la politie sa fie stearsa mentiunea aceasta din cazierul judiciar.
Solicitati eliberarea unui certificat de cazier judiciar, sa vedeti daca a intervenit reabilitarea, daca nu inca , mai asteptati un timp. Adresati-va instantei care a pronuntat sentinta , in vederea constatarii intervenirii reabilitarii si comunicarii la Serviciul Cazier si ev.op. de la IPJ.
Succes!
Potrivit art.82 al.3 c.pen.termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii.Astfel 3 ani si 3 luni se calculeaza de la acea data.Pentru ca nu spuneti exact care este data la care a ramas definitiva hotararea, reveniti cu detalii pentru un calcul exact.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de reabilitare ionpetre ionpetre buna ziua ! va rog sa ma ajutati cu un raspuns; In mai 2004 am suferit o condamnare de 3ani cu suspendare pentru furt si 5 ani de incercare . va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendarea - termen MadalinIonescu MadalinIonescu Buna seara.In urma cu aproximativ 4 ani mai exact pe data de 7.04.2009 am primit o sentinta finala,2 ani cu inchisoare si 4ani,termen de incercare,pentru ... (vezi toată discuția)