As dori sa stiu cand si in ce conditi pot fi reabilitat de cazier, am primit 7 luni cu suspendare pt alcool la volan si luna aceasta se implinesc 2 ani si 7 luni de la hotararea ramasa definitiva.Se sterge de la sine sau trebuie sa merg eu la instanta sa fac vreo cerere?
Ar trebui sa intervina reabilitarea de drept, daca ati respectat toate obligatiile existente pe perioada de incercare , însemnând faptul ca nu ati mai comis alte infractiuni şi v-ati achitat obligaţiile civile , dacă au existat .
După expirarea termenului de încercare mergeţi şi solicitaţi eliberarea unui certificat de cazier judiciar pentru a putea constata dacă a operat reabilitarea de drept. În cazul în care nu s-a întâmplat acest lucru, va trebui să vă adresaţi instanţei cu o cerere în constatarea intervenirii reabilitării de drept.
ART. 86 c.p.
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
In mod normal santeti reabilitat de drept dar daca aceasta nu se opereaza in cazier tot instantei trebuie sa va adresati.
Solicitati eliberarea unui cazier judiciar, iar in situatia in care pedeapsa aplicata inca figureaza in cazier, este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Inainte de a solicita eliberarea cazierului, calculati termenul potrivit art.186 c.proc.pen.
Art.186 c.proc.pen.
......................
al.3 Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună ce nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.
al. 4 Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.
Da, varianta cu solicitarea cazierului judiciar va poate fi de mare ajutor.
Veti afla exact cum se prezinta situatia.
In mod normal, in cazul dvs. la implinirea termenului de incercare ar surveni reabilitarea de drept ceea ce ar insemna ca nu mai apare infractiunea in cazier.
Dupa ce vedeti ce scrie in cazier puteti reveni pe forum.