avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a ...

Buna ziua,
Fara sa stiu, tatal meu, la varsta de 82 de ani, a semnat ca girant pentru un imprumut (in anul 2018) unei persoane care nu si-a platiti la timp ratele. Impreuna cu el a semnat ca girant si mama acestuia. Intre timp mama celui care a facut imprumutul a decedat (2019). In anul 2020 tatal meu a suferit un accident vascular si la jumatatea anului 2020 l-am internat la un camin de batrani. Acum este obligat prin Hot.jud. sa contribuie la achitarea imprumutului cu 1/3 din pensie. Eu asi vrea sa aflu daca pot ataca in vreun fel calitatea tatalui meu de girant la varsta de 82 de ani? (acum are 86 de ani). Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lavinia jalonschi , utilizator 16:24, 9 Februarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Situația este complexă, necesită analiza înscrisurilor în legătură cu problema pentru un răspuns coerent.
Eu nu vreau sa contest inscrisurile, respectiv eu cunosc si confirm ca semnatura din contractul de imprumut ca girant este a tatalui meu. Eu doresc sa ma indrept catre societatea (CASA DE AJUTOR RECIPROC A SALARIATILOR DIN MUNICIPIUL PIATRA NEAMT
Cod Unic De Identificare: 14047968) care a permis ca o persoana de 82 de ani sa semneze ca girant!!
Mentionez ca intre persoana care a solicitat si primit creditul si tatal meu nu exista niciun grad de rudenie... doar amicitia si amabilitatea tatalui meu pe care din 2004 cand mama mea a decedat eu l-am incurajat sa socializeze si sa intretina legaturi amicale cu oamenii pe care ii cunoaste, Presupun ca a fost putin pacalit... dar semnatura din contract este a lui.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
Miliana, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa de ajutor Municipal Piatra Neamt) care a permis ca o persoana de 82 de ani sa semneze ca girant!!

va indreptati degeaba, de ce nu ar fi permis? pacaliti sunt si mai tineri, varsta nu e o problema.
tatal va poate imputernici pe dvs sa va indreptati impotriva giratului pt a va recupera banii
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ce bază să atacați? Tatăl era cumva decăzut din drepturile sale? Sigur, vă puteți angaja un avocat, ei știu să inventeze tot felul de situații, va încerca să dovedească cum că tatăl dvs. era lipsit de discernământ la momentul semnării ca girant, expertize, contraexpertize, onorariul acestuia, "plăcerea" tatălui de a fi declarat nebun de către propria fiică, tot tacâmul. Merită?
In functie de casa de ajutor reciproc pe fiecare localitate, imprumuturile se acorda in baza unor asa zise reguli. De ex. la Suceava pensionarii cu vârsta cuprinsă între 76 și 79 ani pot gira pentru împrumuturi în suma de maxim 3.000 lei. Daca tatal dvs. avea peste 80 de ani in momentul semnarii actelor mi-e greu sa cred ca in ziua semnarii el se incadra in acel barem. Pe chestia asta cred eu ca ar trebui sa atacati in instanta. N-au site?

Alte discuții în legătură

Banca Ciupitu Ionel Ciupitu Ionel mau somat ca ma da in instanta ca nam platit bancile eu nu am nici o proprietate pe numele meu ce sar intampla cu mine? (vezi toată discuția)
Credit neacoperit Florin1276 Florin1276 Bună ziua! Cum este de procedat cu privire la un imprumut de tip C.A.R ce este pe numele mamei mele, care din păcate a decedat în urma cu 3,5 luni? ... (vezi toată discuția)
Tatal meu pensionar face doar prostii, face imprumuturi si se ... Anaa23 Anaa23 Tatal meu pensionar face doar prostii, face imprumuturi si se pune girant aiurea si mi-e frica sa nu pierdem casa din cauza lui. In teorie el s-ar putea pune ... (vezi toată discuția)