avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate să mă oblige proprietarul de chirie să achit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate să mă oblige proprietarul de chirie să achit o reparație pe baza unui proces verbal de predare-primire?

Bună ziua! S-a stricat centrala termică, iar proprietarul mi-a spus că eu (chiriașul) va trebui să plătesc reparația sau în cel mai rău caz înlocuirea ei. Nu am semnat contract de închiriere, doar un proces verbal de predare-primire care precizează faptul că: "... instalațiile electrice, instalațiile sanitare, bunurile apartamentului au fost in perfectă stare si pe care primitorii se obligă să le predea la plecare în aceeași stare în caz contrar se vor remedia din garanția depusa. Știu că după Codul Civil Art. 1788 proprietarul ar trebui sa achite reparația, dar rămâne valabilă legea în cazul respectiv, dacă am semnat procesul verbal?
Iar în cazul în care nu vrea să-mi restituie banii de garanție, ce ar trebui să fac?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
S-a stabilit care a fost cauza defectiunii?
Cred ca legea prevalează in fața unui proces verbal și că proprietarul trebuie să repare centrala termină.Procesul verbal are clauze abuzive,contrare legii.Daca o lovești cu ciocanul sau ceva similar este altceva și atunci ești răspunzător tu,altfel nu este responsabilitatea ta că s-a stricat și nu tu trebuie să repari.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
mitabiciclista, utilizator
Orice reparatie care nu este din vina chiriasului,este platita de catre proprietar.O centrala termica nu o strica o persoana cu buna stiinta.Altfel nu mai are caldura si apa calda,nu?
Eu cred ca daca ati semnat procesul verbal,nu o sa mai primiti inapoi banii de garantie.O sa vi-i retina in contul reparatiei centralei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloace fixe care fac parte din chirie ZZLLAA ZZLLAA In ce masura propietarul trebuie sa plateasca defectiuniile de la o centrala termica in conditiile in care aceasta s-a predat chiriasului in stare normala de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste urmatoarele cheltuieli? proprietarul sau chiriasul? ... gistra gistra Cine plateste urmatoarele cheltuieli? Proprietarul sau chiriasul? 1) Se strica un aparat electrocasnic, la doar un an de la expirarea garantiei? 2) ... (vezi toată discuția)
Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul? Criterii. 21 Criterii. 21 Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul. \"Menționez ca am luat în chirie o garsoniera renovata, cu ... (vezi toată discuția)