Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul.
"Menționez ca am luat în chirie o garsoniera renovata, cu centrala noua. Am cazat în ea 3 muncitori care lucrau la firma mea. Am plătit o chirie de 600 ron pe luna (pentru Brașov e foarte puțin) timp de 4 ani. De 6 luni plătesc 700 ron pe luna. De 1 luna s-a stricat centrala. Consider ca proprietarul trebuie să plătească."
Menționez ca nu eu sunt în cauză, e vorba se doi prieteni, deaceea am și pus ghilimele, unul proprietar celalalt chiriaș, care care au ajuns să se certe pt acest incident și pe care îmi doresc să îi împac.
Aștept răspuns urgent. Mulțumesc
Buna ziua,
Daca defectul nu se datoreaza unei exploatari necorespunzatoare atunci plateste proprietarul
Daca defectul ssa datoreaza unei exploatari necorespunzatoare sau vinii chiriasului atunci plateste chiriasul.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate de catre parti
Daca centrala s-a stricat in perioada contractului de locatiune fiind utilizata de catre locatar,
legal este ca reparatia sa fie suportata de catre cel care a utilizat efectiv centrala
La predarea imobilului ,locatorul are obligatia sa incheie proces verbal predare primire bunuri/
doatari existente cu starea tehnica
In contractul de locatiune se prevede ca obiectul contractului il constituie inchirierea spatiului cu destinatia de locuinta cu bunurile aferente
De regula, locatorul prevede ca locatarul are obligatia ca la parasirea spatiului -bunurile din dotare sa se afle in stare tehnica de functionare