avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Părinții soțului meu ia trecut casa pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Părinții soțului meu ia trecut casa pe numele ...

Bună ziua. Părinții soțului meu ia trecut casa pe numele lui DOAR si ia trecut cu CLAUZA.Dar sant și eu trecuta pe numele lui Doar și avem un copil.As vrea sa știu dacă soțul are dreptul sa ma dea afara din casa?Țin sa menționez ca părinții lui trăiesc și stau cu noi.La clauza care au pus-o pe contract sunt și eu obligata la ceva anume?Întreb sa știu la ce ma aștept într-o buna zi și dacă ma aștept la ceva.Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:18, 9 Februarie 2023
Ce contract? Cum se cheamă?
Și ce clauza?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
raluk0207, utilizator
Vânzare cumpărare și clauza ca să aibe grija de ei pana mor,acum nu știu dacă sunt inclusa și eu ,chiar daca nu sunt trecură nicăieri doar pur și simplu sunt cu numele


Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Daca sunteti sigura ca au incheiat un contract de vanzare, atunci imobilul este bun comun (orice bun cumparat in timpul casatoriei este bun comun).
Si tot comuna este si obligatia de intretinere fata de socri.
Am înțeles, dar dacă eu nu sunt trecuta pe contract poate sa ma dea afara cand vrea el?Va întreb pentru ca am mai auzit ca atâta timp cât nu sunt trecuta pe contract nu am dreptul la casa,doar dacă am contribuit la casa adică sa ai dovezi

Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
gi-jane2, moderator
Doamna, daca e contract de vanzare, e bun comun, intelegeti? bun comun, chiar daca nu va vedeti numele pe el, e cumparat in timpul casatoriei si de aia e comun.
Oricum, nu va poate da afara, va pot da afara socrii daca au drept de uzufruct pe casa.

Alte discuții în legătură

Bună ziua!!! am și eu o problema. soțul meu a făcut act de ... Alexa. Codrin Alexa. Codrin Bună ziua!!! Am și eu o problema. Soțul meu a făcut act de vânzare cumpărare cu părinții lui. Noi am stricat casa veche și am făcut una noua. Socrii ... (vezi toată discuția)
Mostenire costache1 costache1 sotul meu e singur la parinti ca sa ne dea casa soacra prin vazare cumparare cum trebuie sa facem actele ia ar avea pretentie la o camera dar actele sa ... (vezi toată discuția)
O "inginerie" la executare? JParice JParice Asociat unic S.R.L se admite atragerea raspunderii personale.Administratorul este casatorit, locuieste in apartamentul sotiei care a fost cumparat de catre ... (vezi toată discuția)