avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Doresc sa infiintez un PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Doresc sa infiintez un PFA

Buna ziua! Doresc sa infiintez un PFA (sistem venit real) cu activitatea de inchiriere costume tematice si am cateva intrebari:
1. Pentru sediu social - pot declara adresa unde locuiesc cu chirie?
2. Pentru punct de lucru - m-am gandit sa colaborez cu un salon de cosmetica. Este obligatoriu sa declar adresa salonului ca si punct de lucru (deci si semnarea unui contract de comodat/subinchiriere) sau, pentru inceput (primul an), pot declara ca punct de lucru adresa sediului social?
3. Daca am achizitionat costume in perioada in care nu aveam PFA, deci nu am facturi, cum pot tine evidenta acelor bunuri in bilantul contabil?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dt.elena , utilizator 13:58, 9 Februarie 2023
Va trebuie dovada care atestă dreptul de folosință asupra sediului profesional și, dacă este cazul, înscrisul care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de punct de lucru.
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu pfa zallyna zallyna Pentru dovada sediu pfa mai este necesar certificatul si adeverinta de la finante, la fel ca la srl-uri? Sau este suficient un contract de comodat, sau ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa Violeta01 Violeta01 Buna ziua. recent am primit o oferta de angajare pe post de vanzator/merchandiser dar conditia lor este ca in termen de 30 de zile maxim sa imi deschid un PFA. ... (vezi toată discuția)