avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref. Acces pe Drum de servitute Bună ziua! Aș dori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref. Acces pe Drum de servitute Bună ziua! Aș dori să vând un imobil ( casa ) care nu are ...

Bună ziua! Aș dori să vând un imobil ( casa ) care nu are in contractul de vânzare - cumpărare și dreptul de proprietate pentru drumul de servitute ( respectiv cota de drum situat in fața casei ) , întrucât constructorul de la care am cumpărat inițial nu a vrut să ne vândă acea cotă., care in prezent se afla tot in proprietatea lui si pentru care, acesta solicită o sumă mare de bani , Precizez că la momentul cumpărării casei , văzând că , cei de la care am cumpărat nu au vrut sa ne dea dreptul de proprietate a cotei de drum de servitute, am făcut prin avocat o declarație semnată de cei de la care am cumpărat imobilul că , avem drept de trecere si folosință a drumului de servitute ce duce la locuința noastră. Cum pot proceda legal , acum , in situația in care vreau sa vând imobilul , eventual unor persoane care pot cumpăra doar cu credit ? Poate fi o problema acea declarație de acces pe drumul de servitute? Pot avea acces la locuința lor , fără probleme viitorii cumpărători ? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:28, 8 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Viitorii cumpărători trebuie să aibă acces terestru la locuință. Nu pot zbura cu elicopterul, motiv pentru care vor primi un drept de servitute, fie pe cale amiabilă, fie prin instanța de judecată. Dacă se rezolvă pe cale amiabilă, nu uitați că dreptul de servitute se înscrie în Cartea funciară. Constituirea dreptului de servitute pe cale amiabilă se face în fața unui notar.
Vă mulțumesc mult pentru răspunsul Dvs. !
1. servitutea de trecere nu implica si detinerea ca proprietar a terenului (sau a unei parti din el);
2. pentru ca servitutea sa fie legala, ea trebuie inscrisa in cartea funciara, inainte de orice vanzare. declaratiile de care vorbiti sunt praf in ochi
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acces ansamblu rezidential alessyo49 alessyo49 Am cumparat un apartament+parcare intr-un ansablu rezidential la care accesul (auto si pietonal) se face printr-un drum privat (al constructorului ... (vezi toată discuția)
Inscriere drept servitute in cf sau cumparare cota parte trsqd trsqd Detin un teren + casa de aproximativ 20 ani. Conform legislatiei in vigoare este un fond dominant, accesul la proprietate facandu-se pe un drum de acces care ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute CatalinaDaniela CatalinaDaniela Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am ... (vezi toată discuția)