avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Știți dacă s a aprobat legea modificării ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Știți dacă s a aprobat legea modificării indemnizației pentru ...

Știți dacă s a aprobat legea modificării indemnizației pentru mamele cu gemeni... Era vorba pentru mamicele active în cadrul muncii, care nu iau minimul ca și indemnizatie pentru unul din copii, sa primească la fel pe ambii?
Cel mai recent răspuns: Casiana epure , utilizator 17:58, 8 Februarie 2023
Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010 se majorează cu 50% din indemnizația cuvenită, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere. Majorarea astfel calculată nu poate fi mai mică decât valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (2) din actul normativ sus mentionat.

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010 se majorează cu 50% din indemnizația cuvenită, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere. Majorarea astfel calculată nu poate fi mai mică decât valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (2) din actul normativ sus mentionat.

OK.. Eu nu iau minimul, lucrând pe unul din copii iau 2300 iar pe celalat copil, geamăn, 1340,minimul..si totuși nu am primit mărit total pe ambii iau 3570
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2023
Casiana epure, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie gemeni Udroiu Udroiu Soția mea a născut gemeni fata si băiat,ea nu a fost angajată iar eu sunt administrator firmă si primim o sumă de 700lei/luna pentru un singur ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Vicio Vicio Indemnizatia creștere copil este aceeasi pentru ambii copii daca am gemeni sau difera? (vezi toată discuția)
Pot solicita indemnizatie copil retroactiv? MIRUNA 2,9 MIRUNA 2,9 am doi copii o fetita de 3 ani si un baietel de 1 an si 7 luni.a fost o perioada cand am avut ambii copii sub 2 ani,timp in care am luat doar 600 ron pentru ... (vezi toată discuția)