avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Situatie accident, vinovat, itp expirat Buna seara ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Situatie accident, vinovat, itp expirat Buna seara Acum o saptamana ...

Situatie accident, vinovat, itp expirat
Buna seara
Acum o saptamana am avut un accident minor, din vina mea in urma caruia am facut amiabiala. Din pacate, in momentul in care am completat amiabila, am constatat ca aveam itp expirat de 2 saptamani.
Astfel, am fost la politie, mi s a retinut permisul 90 de zile, talonul si trebuie s efectuez itp la RAR.
M am conformat si mi am asumat vina, insa am primit mai multe opinii ca asiguratorul se va indrepta ulterior catre mine pentru a recupera banii pt despagubire avand in vedere ca aveam itp expirat.
Am citit mai multe opinii, insa nu sunt lamurita si m-ar ajuta sa stiu daca exista temei legal sa se intample acest lucru si daca da, am sanse sa 'castig'?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
Dimash, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:23, 9 Februarie 2023
Ord.CSA nr.20/2008
Art. 26. - (1) Asiguratorul RCA are obligatia de a despagubi partea prejudiciata
pentru prejudiciile suferite in urma accidentului produs prin intermediul
vehiculului asigurat, potrivit pretentiilor formulate in cererea de despagubire,
dovedite prin orice mijloc de proba. Fara a se depasi limitele de despagubire
prevazute in contractul de asigurare RCA, in conditiile in care evenimentul
asigurat s-a produs in perioada de valabilitate a politei de asigurare RCA, se
acorda despagubiri, in forma baneasca, pentru:
a) vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter
patrimonial;
b) pagube materiale;
c) pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;
d) cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
(2) Indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri
publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in
orice alte locuri, atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii
vehiculului asigurat, asiguratorul RCA acorda despagubiri pana la limita de
despagubire prevazuta in polita de asigurare RCA, pentru:
1. prejudiciul produs de dispozitivele sau instalatiile cu care a fost echipat
vehiculul, inclusiv pentru prejudiciul produs din cauza desprinderii accidentale
a remorcii, semiremorcii sau atasului tractat de vehicul;
2. prejudiciul produs din culpa conducatorului vehiculului asigurat, inclusiv in
cazurile in care la data accidentului conducatorul vehiculului:
- a condus vehiculul fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului;
- nu este titularul unui permis care sa ii dea dreptul sa conduca vehiculul
respectiv;
- nu a respectat obligatiile legale de ordin tehnic cu privire la starea si
siguranta vehiculului respectiv;
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca ? temnita temnita Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Individul vinovat a virat stinga din directia lui de mers avind si linie continua intrind sensul meu ... (vezi toată discuția)
Accident usor (eu vinovat ) rca ok dar itp expirat de 5 zile 2peu 2peu Am facut un accident usor in care eu am fost vinovat :sorry: si la politie am constatat ca uitasem sa fac itp-ul care expirase de 5 zile #-o. Am luat amenda ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu probleme mihabingolina mihabingolina Buna ziua! Va rog mult, daca se poate sa ma ajutati cu niste explicatii:am avut un accident auto in care, eu conduceam regulamentar si am fost lovita de alta ... (vezi toată discuția)