Buna ziua,
Am o neclaritate si mi-ar fi de ajutor cateva pareri.
Mama a murit acum aproape doi ani si am dezbatut mostenirea dupa ea cu informatiile si documentele puse la dispozitie atunci. Recent am aflat ca s-ar putea sa fi avut conturi in banca despre care eu si tatal meu nu stiam la acel moment.
Intrebarea mea este daca pot merge cu actul doveditor (certificate de mostenire) la bancile pe care le stiu din oras pentru a depune o cerere si a obtine access la eventuale conturi (si eventuale indatoriri, stiu ca exista ambele posibilitati)? Sau este obligatoriu ca acest lucru sa fie facut prin notariat, rezultand intr-un supliment la certificatul de mostenire?
Am gasit informatii contradictorii pana in prezent, ba ca e obligatorie trecerea prin notariat, ba ca ar fi un process alambicat ce include si notariatul, si umblatul meu la banci.
Apreciez orice informatii.
de interesat, puteti sa va interesati si dvs in baza calitatii de mostenitor, daca gasiti ceva, se suplimenteaza si se impart ( banii, datoriile( cf cotelor.
Ca sa obtineti informatii despre sold, o puteti face in baza certificatului de mostenitor. Cu toate acestea, sunt banci care solicita totusi o adresa de la notar in acest sens.
Ca sa ridicati banii, trebuie sa obtineti de la acelasi birou notarial un certificat de mostenitor suplimentar, in care sa fie mentionata suma exacta.
Cont banci
michirec
Tatal meu a decedat de curand;a fost foarte secretos cu banii care ii avea la banca, s-a gasit in casa dupa decesul sau ,doar un singur extras de cont de la o ... (vezi toată discuția)