avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare legata de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare legata de serviciu

Buna ziua! Va rog sa ma consiliati cu privire la urmatoarea speta.
Lucrez de 1 an in institutie de stat mai exact invatamant si inca de la angajare am observat ca anumite activitati se fac cum se doreste nu cum spune legea.
Postul ocupat este administrator de patrimoniu iar problemele sunt:
- Predarea primirea inventarului nu s-a facut nici acum in conditiile in care am refuzat primirea inventarului anul trecut deoarece voiau sa o faca pe hartie fara sa se citeasca de catre comisie baza materiala.
- La finalul anului mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa efectuez inventarul deoarece ei considera ca l-am preluat tacit si ca este datoria mea sa fiu inventariat. Am dorit sa fac cum spun ei sa il preiau tot cu conditia ca sa fie citit cum trebuie, nu doar sa semnam hartii de predare primire.
Avand in vedere aceasta revolta personala a mea, Conducatorul unitatii si contabilul m-au scos din schema ca sa nu mai fac eu receptia la bunurile achizitionate(pentru ca vad toate mizeriile pe care le fac ei) si mi-au semnat ei in dreptul administratorului la achizitiile de anul trecut.
Contabilul emite toate documentele din programul informatic si inregistrarea bunurilor din factura nu sunt conforme cu ce este scris in facturi, ulterior le scade valoric nu pe bon de consum . Ideea este ca de la inceputul anului nu mi-a dat nici o decizie dar mi-a promis ca imi va schimba fisa postului si imi va lua toate atributiile din fisa postului care sunt reglementate de lege, mai ales ca este institutie de stat, si nu ma va mai lasa sa fac nimic. In concluzie nu ma lasa sa fac nimic dar totodata daca fac ceva nu imi ia in considerare. ce ma sfatuiti sa fac? nu as vrea sa incep un razboi cu ei legal , nu as vrea sa plec pentru ca mi-ar placea sa imi fac treaba, dar nici sa stau fara sa fac nimic. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 10 Februarie 2023
Nu prea aveti ce face la nivel de angajator , ci cred ca va trebui sa sesizati institutiile competente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu inventarierea patrimoniului Sanduvas Sanduvas Buna ziua. Sunt angajat intr-o institutie de invatamant de 1 an de zile. Pozitia ocupata este administrator si conform fisei postului sunt si gestionar. La ... (vezi toată discuția)
Inventar Miliana Miliana Sunt proaspat angajata pe un post de operator facturare -gestionar la un mic depozit de birotica si papetarie. Spuneti-mi, va rog, daca preluarea gestiunii, ... (vezi toată discuția)
Impunere gestiune analia1970 analia1970 Bună ziua, Sunt profesor în cadrul unui liceu și, întrucât anul acesta am folosit, alături de alți colegi, laboratorul multimedia (dotat cu 30 ... (vezi toată discuția)