avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce pot face si ce sanse am?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce pot face si ce sanse am?

unul din vecini, a placat cu polistiren peretele lui care este limita proprietatii mele ,fara acordul meu ,iar o parte din acest perete este deasupra casei mele, iar eu nu mai pot inlocui tabla de pe casa pentru ca a tras tabla sub polistiren, are si o streasina care este circa 70 de centimetri in afara proprietatii lui ,peste casa si curtea mea si o usa prin care iese direct pe casa mea,de pe streasina curge apa pe casa mea. el spune ca nu are nevoie de aprobarea mea sau de autorizatie pentru a-si izola casa,si in privinta stresinii, asa a fost construita casa acum vre-o 50 de ani. ce sanse am sa-l determin sa-si limiteze streasina doar la proprietatea lui si sa dea jos polistirenul?ma gandesc sa mansardez casa dar nu stiu ce pot face in conditiile in care streasina lui imi ocupa aproximativ 5 mp,situandu-se la aprox 1 metru deasupra acoperisului meu. multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:00, 24 Ianuarie 2010
nu prea mi pot da seama din descriere cum este situatia insa va puteti adresa in instanta sa va rezolvti acolo problema.
nu are nici o autorizatie?
buna seara
din descriere pare ca ceva este nelegal ,
daca nu are nici autorizatie ,consultati un avocat si apelati la instanta cu actiune de al obliga sa intre in legalitate cu streasina exista in acest sens ceva legislatie
bafta ..
av daniela
casa este construita prin anii 50, el a cumparat-o in 1997 asa era cu strasina,iar pentru polistiren nu are nici o autorizatie,cu atat mai putin acordul meu,iar datorita faptului ca nu l-am lasat sa termine tot, am reusit sa-l opresc la faza varuitului ,acum duce un adevarat razboi impotriva mea.m-am gandit ca inspectia in constructii ar putea fi o solutie.pentru mine este greu,nu am libertate de miscare,sunt asistentul personal al fiului meu ,caruia tot razboiul accesta-i afecteaza rau starea de sanatate si asa extrem de precara.
Daca nu are o autorizatie eliberata de primarie, pentru reabilitarea termica a locuintei atunci este ilegal ceea ce a facut vecinul insemnad ca veti formula o plangere impotriva acestuia pe care o veti depune la Primaria de domiciliu. Asta este un prim pas pentru a va rezolva problema cu care va confruntati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa procedez? vera58 vera58 un vecin a placat cu polistiren pertele lui care este limita proprietatii mele ,fara acordul meu si o parte din acest perete este peste casa mea iar eu nu mai ... (vezi toată discuția)
Impiedicarea folosirii proprietatii vera58 vera58 in anul 2002 am cumparat o casa cu tot cu teren curte.langa proprietatea mea se afla un corp de casa cumparat pe legea112.proprietatea mea are limita peretele ... (vezi toată discuția)
Limite de proprietate lucibest lucibest ma intereseaza sa stiu... Am construit o casa la 1 metru de limita de proprietate,fara geamuri spre parcela vecina...Am facut eu gardul din placi de ... (vezi toată discuția)