Bună seara! Lucrez în domeniul Beauty, mai exzact pe partea de manichiură/pedichiură. La începutul anului, în primele zile am început munca într-un salon unde am constatat numai nereguli. Oare cine se sesizează pt toate aceste nereguli care pun în pericol viețile oamenilor? Pe lângă faptul că se activează fără contract de muncă, se vând blănuri pe sub mână de către niște moldovence, fraudând statul, plata salariului nu a fost efectuată, iar în salon nu există sterilizator și nici soluții pt dezinfectarea instrumentarului,, cum ar fi bine să procedez pt un denunț și mai mult, să mă asigur că va fi făcut pe bune!???
1. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.
2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul financiar-contabil poate fi sesizata ANAF-ului.
3. De asemenea, puteți sesiza Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).
Buna ziua
Puteti sesiza si Directia de sanatate publica. Normele de igiena pt cabinetele de infrumusetare sunt reglementate de Ordinul MSP nr. 1136/2007. [ link extern ]