avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare?

Buna seara!
In anul 2007 am cumparat un apartament de la o doamna care a declarat ca era divortata la data dobandirii dar, ulterior am aflat ca la data dobandirii apartamentului aceasta era despartita in fapt de multi ani de sotul ei, dar nu a divortat niciodata cu acte.
Defunctul sot al acesteia are un copil din prima casatorie. Este posibil ca acest copil sa imi atace contractul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:38, 26 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
La data cumpararii imobilului vanzatoarea nu mai locuia cu sotul ei de mult timp, fapt pentru care ea a declarat peste tot ca l-a cumparat fiind despartita, ceea ce era adevarat, doar ca nu are acte in acest sens. Contractul a fost perfectat in forma autentica, cu intabulare facuta doar pe vanzatoare.
ulica a scris:

ea a declarat peste tot ca l-a cumparat fiind despartita, ceea ce era adevarat, doar ca nu are acte in acest sens. Contractul a fost perfectat in forma autentica, cu intabulare facuta doar pe vanzatoare.


Nu era suficient sa declare. Daca spuneti ca avea intabulare, inseamna ca era al ei si sotul nu avea drept de proprietate, nu era bun comun.
Nu imi dau seama cum s-a intamplat asta in timpul de drept al casatoriei?! sau erau intr-adevar divortati, sau era al ei pur si simplu, iar daca un notar a autentificat aceasta vanzare inseamna ca actele erau in regula.
Eu nu vad nici un motiv de atacare.

@danacr3 - daca era sotul in viata si imobilul era mostenit de ea, sau il avea dinainte de casatorie, tot avea dreptul sa il vanda.
corect
felicitari
=D>
@ulica

Eu cred ca aveti un contract de vanzare cumparare legal incheiat si valabil, deci inatacabil.
Vanzatoarea avea sigur toate actele in regula. Alfel nu il facea notarul. El are obligatia sa verifice toate documentele.
Faptul ca "ati auzit" ca erau despartiti in fapt poate sa fie doar o barfa neadevarata. Sau sa nu conteze in speta.

Alte discuții în legătură

Cumparare proprietate fara casatorie inregistrata in romania Dorina-Canada Dorina-Canada Dupa incheierea succesiunii la notar doresc sa cumpar partea tatalui meu. Sunt cetatean canadian la fel si sotul meu, dar casatoria canadiana nu e ... (vezi toată discuția)
Mostenire limac limac Tatal este casatorit a doua oara si are un copil din prima casatorie , cea dea doua sotie are si ea un copil dintr-o casatorie anterioara. ; tatal a primit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ... iosepiulia iosepiulia Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a ... (vezi toată discuția)