avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum se calculeaza impozitul pe 2023 pentru cladirile ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum se calculeaza impozitul pe 2023 pentru cladirile nerezidentiale fara niciun raport de evaluare

Buna seara,

Cum se calculeaza impozitul pe anul 2023 pentru cladirile nerezidentiale fara niciun raport de evaluare din 2016?

Nu am primit nicio notificare prealabila despre reevaluare insa nu am depus niciodata un raport de evaluare a cladirii.

Conform noilor reglementari, ar trebui sa se aplice cota obisnuita, si nu cota majorata de impozitare. Insa, in decizia de impunere, pe anul 2023 impozitul pe cladirea nerezidentiala pe care o detin este calculat la cota majorata.

Care este modul de calcul in acest caz?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
mariusstoican, utilizator
Cel mai recent răspuns: Scorpion13 , utilizator 13:32, 15 Mai 2024
Buna ziua,cu aceeasi problema ma confrunt si eu .Ati reusit sa va rezolvati problema?ati dat in judecata primaria sau ati rezolvat-o pe cale amiabila?Eu ma gandesc sa scriu la av poporului deoarece mi se pare aberant ca o institutie care ti cere acte in original sa omita faptul ca acea cladire este un sp comercial sau o casa de locuit.(in doc de vanzare cumparare scrie clar ca e sp comercial)Astept un raspuns daca ati reusit sa rezolvati acasta speta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere cladire nerezidentiala dupa 6 ani. ce se poate face? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Detin o cladire nerezidentiala de 12 ani de zile. Acum cateva zile am primit o decizie de impunere de la ... (vezi toată discuția)
Impozit/taxe pe clădiri Spat Spat Am o casa in Resita (CS) compusa din subsol care e amenajat ca apartament locuit,parterul e amenajat pt spatiu comercial(birouri sau alte activitati) si etaj ... (vezi toată discuția)
Impozitare imobil nuti_m nuti_m Buna ziua, In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie. Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)