avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla daca un imobil este ipotecat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla daca un imobil este ipotecat?

Cum pot afla daca un imobil este ipotecat? Am de gand sa cumpar un apartament si apare in extrasul de carte funciara de informare o ipoteca de la Bancpost. Am inteles totusi ca se poate ca acea ipoteca sa nu mai existe dar totusi sa apara in continuare daca propriatarul nu a facut o cerere de radiere? De unde ma pot informa daca acel credit a fost achitat? Nu vreau sa implic proprietarul . Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2023
paultrefu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:55, 13 Februarie 2023
De unde ma pot informa daca acel credit a fost achitat?

Teoretic vanzatorul ar fi cel mai in masura sa comunice raspuns
Puteti afla situatia ,verificand direct la autoritatea care a dispus ipoteca
Ar fi de preferat sa verificati responsabil situatia imobilului,anterior achizitionarii acestuia
Puteti afla situatia ,verificand direct la autoritatea care a dispus ipoteca

nu, nu poate afla de acolo, nu are nicio calitate pt a se interesa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in constructie pe teren ipotecat de constructor A_ANA_A A_ANA_A Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de cumpararea unui apartament, in complex de blocuri noi etc., pentru care am semnat ieri contract de ... (vezi toată discuția)