avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o întrebare , dacă sa mai confruntat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o întrebare , dacă sa mai confruntat cineva cu ...

Buna ziua,
Am o întrebare , dacă sa mai confruntat cineva cu o problema similară ,sau cunoaște cadrul legal , va rog sa ma ajutați cu un răspuns ;
Am un contract de întreținere cu părinții mei (ambii decedați)
Când sa încheia contractul a fost emis in 4 exemplare:
-1 la notariat
-1 la primarie
-1 la părinți
-1 la mine
In timp ce părinții erau in viața , exemplarul lor a ajuns la una din surori.
Acum după decesul ambilor părinți ,sora care are acel exemplar ,flutură acel act in fața multora și mă tot amenință ca merge ea și strica actul și tot felul de multe alte vorbe împrăștie la cei care o ascultă.
Acum eu mă întreb :
- din punct de vedere legal este permis ca ea sa păstreze un act care nu-i aparține ?
-poate sa deschidă acțiune in instanța împotriva mea?
-este nevoie sa merg la notar să anuleze acel contract și sa emită altul in doar 3 exemplare ?.
Va mulțumesc anticipat ,
O zi buna tuturor
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:22, 13 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
din punct de vedere legal este permis ca ea sa păstreze un act care nu-i aparține ?

Nu, dar nu ii foloseste la nimic ca are actul.
Poate sa il fluture si sa se adreseze instantei, daca are bani de cheltuit pe proces si bineinteles dovezi ca nu ati prestat intretinerea.

este nevoie sa merg la notar să anuleze acel contract și sa emită altul in doar 3 exemplare ?.

Notarul nu isi poate anula propriile acte.
acest răspuns util
este nevoie sa merg la notar să anuleze acel contract și sa emită altul in doar 3 exemplare ?.

Actul nu are nimic, nu exista motive de anulare, la ce va ganditi dvs, nu exista in viata reala.
Sora nu are decat sa atace actul, trebuie sa probeze ca nu v-ati intretinut parintii.
acest răspuns util
Singurul motiv pt care ar putea. ,,ataca"actul este faptul ca dvs nu ați prestat obligația de întreținere asumata către mama ,trebuind sa facă dovada cu martori acte etc.Nu se poate anula exemplarul ajuns în posesia ei oricum nu I folosește la nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua daniel.tim daniel.tim asi dori sa vintreb ...parintii mi-au facut act de donatie pe casa cu clauza de intretinere,mai am o sora ,dupa moarte parintilor se poate strica actul?face ... (vezi toată discuția)
Intretinere parinti patrickun patrickun Eu+sora parinti(surdo-muti) frate+cumnata. Acum 6-7 luni fratele meu a facut un act(inca nu stiu ce tip) de intretinere cu parintii mei, pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire bozzont bozzont Eu mai am o sora, iar parintii nostri care sunt in viata au fost de acord sa imi lase mie si familiei mele un apartament, sora mea fiind de acord cu aceasta ... (vezi toată discuția)