avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Societate nonprofit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Societate nonprofit

O societate nonprofit a primit ca donatie o casa .
-poate fii vanduta pentru a avea resurse financiare pentru desfasurarea activitatii?
societatea dvs non profit nu are act de infiintare si statut?
ce srie in el ?
Nu am la mine actul constitutiv.dar este ceva legat de non profit sa interzica acest lucru?
cititi cu atentie, dar din cate stiu eu, se poate vinde daca donatie nu este grevata de vreo conditie sau sarcina.
nu este relevant domeniul de activitate al asociatiei / fundatiei non-profit, cert este faptul ca asociatia poate incheia contracte de vanzare cumparare si poate instraina bunuri prin vanzare, dar cu conditia ca sumele provenite din aceste activitati sa fie folosite pentru finantarea si desfasurarea activitatilor specifice obiectului de activitate a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate economica ong mariuss15 mariuss15 Buna ziua! Conform OG nr.26/2000, art. 48 un ONG poate avea activitate economica directa. As vrea sa stiu daca fundatia primeste donatii produse alimentare ... (vezi toată discuția)
Activitati economice la ong crysionela crysionela Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: Care este diferenta dinte un ONG cu scop patrimonial si un ONG fara scop patrimonial? Un ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)