avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua ! De 7 ani primesc pensie de invaliditate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua ! De 7 ani primesc pensie de invaliditate grad 2, ...

Bună ziua !
De 7 ani primesc pensie de invaliditate grad 2, după 38 de ani la catedra. Începând cu 2 sept. 2023 ar trebui sa primesc pensie normala, la limita de vârstă. Trebuie sa fac cerere pentru asta,sau trecerea se face automat? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:56, 14 Februarie 2023
Buna ziua!
Dupa cate stiu eu trebuie sa va depuneti dosarul de pensionare limita de varsta.Trecerea automata se face doar de la pensie anticipata la cea de limita varsta.
Dar,puteti intreba in scris la casa teritoriala de pensii.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2023
Alexandrarares, utilizator
Legea 263/2010
art.82
(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situația prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie ContSters275732 ContSters275732 sunt pensionat pe caz de boala gradul 3,am lucrat 21de ani la mai incadrat la grupa speciala(6 luni la an grupa),am varsta de 46 de ani si doresc sa aflu care ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa trec de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta? stancu_vasilica57 stancu_vasilica57 Sunt nascuta in 01.01.1955, am o vechime de 25 de ani, din 2000 pensionata pe caz de boala gradul 2 cu drept de munca de 4 ore. Din 2000 pana in 2008 am lucrat ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare anticipata fara penalizare RotaruFlorica RotaruFlorica Sunt nascuta in data de 01.08.1957. La ce varsta si pentru cati ani de cotizare pot beneficia de pensia anticipata???? (vezi toată discuția)