avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Compensare cu o pers.fizica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Compensare cu o pers.fizica

Este necersar intocmirea unui proces verbal de compensare intre o societate comerciala si o persoana fizica (simpla)?
Daca trebuie un astfel de pv...va rog sa-mi spuneti daca este de ajuns unul de mana sau unul tipizat (Imprimeria Nationala)...?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:19, 23 Ianuarie 2010
din punctul meu de vedere, este suficient un proces verbal de mana, incheiat intre societate si persoana fizica.
ce fel de compensare ?
Compensarea se poate face cu conditia sa existe simultan datorie si creanta
Nu imi dau seama cum e posibil, pentru ca pers fizica nu poate emite factura care pj astfel incit pj sa fie datoare
Magda Staicu a scris:

ce fel de compensare ?
Compensarea se poate face cu conditia sa existe simultan datorie si creanta
Nu imi dau seama cum e posibil, pentru ca pers fizica nu poate emite factura care pj astfel incit pj sa fie datoare

Pj a emis o factura iar Pf a creditat firma...despre asta e vorba...
atunci n-as numi-o compensare ; compensarea de genul asta e interzisa ( scrie in legea contabilitatii : compensarea intre posturi de bilant e interzisa, dar nu am legea acum sa dau articol )
E vorba de o nota de genul 462=411
Mai degraba faceti 5311=411 cu incasarea facturii si 462=5311cu restituire partiala sau totala din creditarea acordata, si practic factura emisa e incasata iar restituirea e facuta in aceeasi zi.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am emis chitanta dar am incasat prin banca vioviod vioviod Vand marfa in tara prin firme de curierat. 1. eu am trimis coletul cu marfa iar in colet am bagat factura si chitanta care reprezinta contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta? florentyna florentyna Am si eu o intrebare: Sunt pj si am incheiat un contract de imprumut cu p pers fizica. Din anumite motive persoana fizica vrea sa-mi cedeze mie asociat la ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)