avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bilete de tren conform legii 341
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bilete de tren conform legii 341

eu sunt sora decedatului din timpul revolutiei si conform legii 341, fiicei si sotiei decedatului li s-au dat bilete de calatorie pe tren gratuite si as dori sa stiu daca eu , sora decedatului, deci matusa si cumnata cu ele, le pot folosi deoarece in lege scrie ca le poate dat spre folosire membrilor familiei. Eu fiind sora decedatului le pot folosi, sunt membru al familiei?
Va multumesc
Cu deosebita stima
Cel mai recent răspuns: marryy_lm , utilizator 23:23, 23 Ianuarie 2010
buna seara
sunteti ruda asa este ,dar vedeti cum se interpreteaza in concret la fata locului legea ,din cite am vazut eu art.4 din lege enumera persoanele care sunt considerate indreptatite si anume sotul ,parinti si copiii ....
av daniela
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2010
ContSters58959, utilizator
Nu, din pacate in cazul eroilor martiri ,dreptul la biletele de tren le au doar copiii celor decedati si sotul supravietuitor.
Sint vaduva de erou martir si stiu f bine aceasta lege.
Doar sotul supravietuitor si rudele de gradul 1 au dreptul la transport gratuit.Din fericire cazul luptatorilor cu merite deosebite este mai privilegiat.Sotia luptatorului poate calatori gratuit chiar daca ea nu a particpat la revolutie,n-a avut nici o contributie la revoltuie,n-a pierdut pe nimeni drag in acele zile ,ba mai mult,poate ca ea e sotia lui doar de putin timp,sau nici nu era nascuta la revolutie.
prin exceptie ,parintii celor decedati au fost asimilati in legea 341 ca urmasii copiilor,chiar si acolo unde decedatul avea descendenti,si le-a acordat aceleasi drepturi ca si copiilor urmasi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi urmas revolutionar babutza babutza Buna ziua, Am o intrebare referitoare la drepturile de urmas ale unui revolutionar. Tatal a fost revolutionar si as fi vrut sa stiu ce drepturi are mama ca ... (vezi toată discuția)
Normele aplicabile din legea anterioara oferea dreptul luptatorilor revolutiei rom rodiza rodiza Buna ziua, Pana in 2013, exista un articol in legea pensiilor prin care se recunostea dreptul revolutionarilor de a iesi mai devreme cu 5 ani la pensie.Acum ... (vezi toată discuția)
Ce pensie de urmas pot obtine ? (revolutionar) addicted4judo addicted4judo Buna,acum 1 luna jumate tatal meu a decedat. In momentul decesului el avea 3 pensii ,pensie de varsta in valoare de 490 de lei ,pensie de handicapat in valoare ... (vezi toată discuția)