avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prezentarea dosar Bărbat - 2 copii - o fata, un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prezentarea dosar Bărbat - 2 copii - o fata, un ...

Bună ziua,
prezentarea dosar
Bărbat - 2 copii - o fata, un baiat
de la fata decedata -2 copii
de la baiat decedat : - 2 copii + sotia lui în viată
Intrebare : moștenirea se împarte în 5 părți egale ?
Se ține cont de faptul că soția nu este nepoată, rudă directă ci rudă prin alianță , căsătorie ?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns,
Cu stimă,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:15, 16 Februarie 2023
Buna ziua,
Daca decesul copiilor (baiatul si fata) a avut loc inaintea tatalui atunci la mostenire vor veni nepotii lui care vor imparti masa succesorala astfel in doua parti egale (dupa numarul parintilor lor predecedati) si dupa aceia isi vor imparti cotele lor dupa cum e lege adica jumatate jumatate.
Daca copii au murit ulterior tatalui lor (cei doi copii au murit inaintea tatalui lor) atunci la mostenirea baiatului vine si sotia acestuia.
ATENTIE, nu spuneti nimic de sotia barbatului. Daca traieste vine si ea la mostenire.
FITI MAI EXPLICIT CU PREZENTAREA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decedare sotului fekete terez fekete terez Buna ziua. A decedat sotul meu nu ám avut copii. Intrebare mea este cat mostenesc EU ca sotia si are doua frati din care unu dintre ei este decedat dar ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune buni271 buni271 multumesc anticipat tuturor celor care vor avea rabdarea si amabilitatea sa-mi raspunda la urmatoarea speta: un unchi(fratele tatalui) a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)