avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecin pt amenajare camera in podul unui duplex?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecin pt amenajare camera in podul unui duplex?

Buna ziua,
Stau intr-un duplex pe parter, are o placa de beton care desparte parterul de pod.Podul este unu mai inalt,despartit de un perete de caramida de zona vecinului, unde se poate crea o camera acceptabila.Intrebarea este daca pot amenaja podul creand o camera compusa din izolarea podului,placare placi gips carton si 2 geamuri tip Velux.Tin sa mentionez ca nu se taie placa si nu se intervine asupra structurii de rezistenta.Accesul se face pe gaura de acces a podului.Trebuie sa cer acordul vecinului de duplex?Trebuie sa am o autorizatie in aceasta privinta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 22:19, 23 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat podul este parte comuna ,pentru a o utiliza dv exclusiv si a schimba destinatia in spatiu de locuit este necesar sa obtineti acordul coproprietarilor
Avand in vedere interesul de a instala 2 geamuri respectiv schimbati aspectul exterior al constructiei,este necesar sa realizati proiect tehnic,autorizatie construire certificat de urbanism
Multumesc pt raspuns.Idee e ca podul este despartit printr-un perete de caramida al constructiei.Nu stiu cum ar putea fi pod comun acesta daca el este despartit.Doar daca il sparg sau ma duc pe la el prin casa ca sa ajung in partea cealalta.Eu inteleg ca este comun atat timp cat putem avea acces oricand partea cealalta,dar nu este asa.Electricitate(bec si priza) in pod era tras din timpul constructiei.Mi se pare aiurea sa nu il pot amenaja pe partea mea,si mi se pare aiurea sa nu pot face acest lucru daca el nu accepta.De ce sa stau in aceleasi conditii cum sta el cu podul, doar pt ca poate nu accepta ca eu sa il schimb, atat timp cat nu intervin la structura si nu fac nimic cat sa deranjeze modificarea facuta.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Podul nu e comun,e al dumneavoastră și puteți să îl amenajați fără acordul vecinului.Vecinul are podul lui separat de al dumneavoastră.Este clar ce ați explicat chiar dacă unii nu citesc.Bine că nu v-a spus că sunteți coproprietar și pe dormitorul dumneavoastră doar pentru că are peretele comun cu al vecinului.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. ... andreea04de andreea04de Buna ziua, Am cumparat recent un apartament aflat intr-o vila. Pe unul din peretii apartamentului am doua geamuri (existente in planul apartamentului), dar ... (vezi toată discuția)
Delimitare aparamente de spatiul comun Cris D. Cris D. Buna seara. As dori sa stiu in ce conditii pot construi un perete de rigips cu usa metalica pentru a delimita doua apartamente de restul palierului. Daca ... (vezi toată discuția)
Am descoperit un beci al vecinilor sub casa mea! seldom seldom Buna ziua, Am cumparat o casa cu un perete comun, este acelasi perete utilizat de 2 case. Recent am vrut sa sap in camera cu peretele comun si am ... (vezi toată discuția)