Buna seara.
As dori sa stiu in ce conditii pot construi un perete de rigips cu usa metalica pentru a delimita doua apartamente de restul palierului.
Daca ambii proprietari ai apartamentelor ce doresc demitarea sunt de acord, peretele nu afecteaza in niciun fel structura blocului (nu daram nimic),nu optureaza cai de acces, va fi situat la 30 cm de usile celor 2 apartamente, deci nu vafi langa apartamentul alaturat si avem acordul celorlalti proprietari de pe palier si al Asociatiei de proprietari, este necesara autorizatie de la Primarie sau alte aprobari?
Multumesc.
Din precizarile dv rezulta ca intentionati ocuparea si ingradirea partii comune de imobil
Conform dispozitii in domeniu proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Instalarea de usa de acces ,tehnic implica boiandrug si legaturi la structura de rezistenta imobil ,pentru a asigura tehnic ca interventia=instalare usa acces +perete rigips=structura fixare ,sa reziste la eventuale evenimente=cutremur
Am adresat cerere scrisa Asociatiei de proprietari in urma cu 6 luni. Verbal mi-au comunicat, atat prrsedintele Asociatiei, cat si Administratorul si responsabilul de scara, precum si vecinii de palier, ca nu au nimic impotriva, dar nu am primit un raspuns scris in acest sens. In aceasta situatie si, avand in vedere ca nu au dat o negatie scrisa in decurs de 6 luni, pot considera ca am acordul?
Mai trebuie sa iau acord scris de la locatari sau altcineva?
Multumesc.
Trebuie sa aveti acordul scris al tuturor proprietarilor, care ar putea sa nu fie toti membri ai asociatiei. Asociatia administreaza proprietatea comuna dar nu poate ingradi dreptul vreunui proprietar sa aibe acces in fata usii dvs (spatiu detinut in cota indiviza de toti proprietarii). De aia nu va da asociatia nimic scris, nu e treaba ei.
Faceti tabel cu absolut toti proprietarii imobilului si purcedeti la colectarea de semnaturi. Treceti-va si pe dvs si pe vecin pentru relatia dintre dvs (daca va veti certa in viitor) ca nu dauneaza cu nimic.
Nu, ca sa pui un perete de gips carton nu trebuie.
Nu prea inteleg eu de ce puneti usa de metal la un perete din gips carton prin care treci daca-i tragi un șut, dar stiti dvs mai bine.
Cu placere.
Autorizatie
Madworld77
Am inceput sa renovez si bineinteles vecinii mi-au pus bete in roate.Apartamentul este modificat si are extindere cu acte in regula,proiect,autorizatie etc ... (vezi toată discuția)