avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... modificari perete in apartament
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

modificari perete in apartament

Buna ziua,

Ma adresez aici cu urmatoarea situatie:

Intr-un apartament de 2 camere semidecomandat luat cu Prima Casa as dori sa fac o mica modificare:mai precis sufrageria are 2 usi fiind camera de trecere catre bucatarie respectiv dormitor.Stiu ca in primii 5 ani nu se permit modificari sau vanzarea casei.

Cele doua usi nu sunt puse in oglinda fapt care face dificila inchiderea camerei cu un perete de rigips.

Peretele unde e amplasata una din usi este din beton si as dori sa stiu daca se poate obtine autorizatie pentru a muta aceasta usa putin mai incolo ..cat ar fi latimea a inca unei usi practic..ceea ce inseamna sa sparg o parte din perete sa mut usa si sa reconstruiesc bucatica de perete evident.

Intrebarea ar fi daca se poate face acest lucru,cum si cui ar trebui sa ma adresez , ce acte as avea nevoie si ce alte informatii legate de aceasta problema ar trebui sa stiu?

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:57, 1 Octombrie 2014
Buna ziua,

recomandat este sa cititi cu mare atentie contractul si sa luati legatura cu vanzatorul/dezvoltatorul, in vederea consultarii cu privire la structura de rezistenta, apoi daca acesta/acestia va spun ca este posibil si nu este cumva nevoie si de acordul lor scris, va veti adresa in vederea eliberarii unei autorizatii, eliberata contra cost, primariei in a carei raza teritoriala se afla imobilul respectiv.

Succes!
Casa este cumparata cu credit prin Prima Casa deci nu stiu exact cum ar putea sa ma mai ajute vanzatorul...sau ar trebui sa ma adresez bancii?
Tehnic se poate si este permisa modificarea
Practic,avand in vedere ca este vorba despre structura de rezistenta si boiandrug, este necesar executarea de proiect tehnic,autorizatie de constructie
Sunt doua probleme diferite si greu de rezolvat.
1. Pentru a muta usa pe un perete trebuie sa realizati, cu ajutorul unui arhitect, un proiect si sa obtineti autorizatie de constructie de la primarie... Daca acel perete este "de rezistenta" nu o sa va aprobe nimeni proiectul de modificare. Daca nu e de rezistenta va aproba.
2. Avand contract cu banca, nu aveti voie sa faceti modificari constructive decat cu acordul bancii si in baza autorizatiei de constructie.

Eu as incepe cu banca. Faceti o vizita la banca si solicitati acordul acesteia. Poate va da un acord de principiu ca sa aiba rost cheltuiala cu proiectantul, autorizatii... Apoi, ducand un dosar cu proiectul avizat si autorizatia dde la primarie, banca va da unda verde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare apartament in mod legal Florin Apahida Florin Apahida Buna ziua. Am achizitionat un apartament in zona rurala. Imobilul dispune de o curte pe care o impart cu un singur veci. Vreau sa aduc unele modificari ... (vezi toată discuția)
Desfiintare usa in apartament sorinebi sorinebi Buan ziua, doresc sa reamenajez un apartament si nu am reusit sa aflu daca desfintarea unei usi ( de la sufragerie) si tocul ei ma obliga sa am autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru perete daramat la bloc? capraruioan capraruioan Buna ziua. Am inceput renovarea unui apartament destul de vechi. Peretele din dormitor (facut din BCA) avea crapaturi. Cand am scos usa cu tot cu toc, s-a ... (vezi toată discuția)