avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt însărcinată în 2 luni și am ieșit din ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt însărcinată în 2 luni și am ieșit din ...

Bună ziua , sunt însărcinată în 2 luni și am ieșit din concediu de creștere copil la începutul lunii Februarie, nu știam că sunt însărcinată și mi sa încheiat contractul, pentru a beneficia de indemnizația de creștere după naștere trebuie să mă angajez ,sau se poate platii la casa de asigurări cotizație la stat in fiecare luna ? Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:35, 21 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil?

Detaliati exact statutul dvs anterior acestei date , casnica in perioada..., CCC1 in perioada ..., etc.
Daca prevăzută e pe 10 septembrie , am fost in concediu de creștere copil până pe data de 31 ianuarie ,timp de doi ani...
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
Mădălina Hazu, utilizator
octombrie 2021 - septembrie 2023 este perioada eligibila pentru CCC2

Octombrie 2021 - ianuarie 2023 , ar fi CCC1... in aceasta situatie, veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil .
De la AJPIS , pentru dosar , va trebuie adeverinta cu perioada si cuantumul indemnizatiei primite.
Mulțumesc frumos,astea unde trebuie sa le depun ?
Dosarul pentru CCC2 il veti depune la Primaria in raza careia aveti domiciliul sau resedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata dupa icc Madaaa Madaaa Buna ziua! Am urmatoarea speță: inainte de a ramane insarcinata nu mai lucram insa am beneficiat de ICC pentru ca am realizat venituri supuse impozitului ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de creștere a copilului Alex.Larisa Alex.Larisa Bună seara. Am și eu o nelămurire. Băiețelul meu a împlinit vârsta de doi ani în martie, iar pana în februarie am beneficiat de indemnizație de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil andreea_davy andreea_davy Buna ziua,ma aflu in concediu crestere copil, in3 decembrie acesta făcând 2ani, si sunt însărcinată ,data probabilă a nasterii 17.04.2018. Ma pot ... (vezi toată discuția)