avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, cota proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, cota proprietate

În anul 1965, 2 fraţi, NF şi NA, au cumpărăt, impreună, 250 mp. teren în BUCURESTI, l-au împartit şi au construit fiecare căte o căsuţă avand un perete comun (chitanta de mana, fara specificatii privind contributia fiecaruia cu bani, impartire fara acte).
NF era căsătorit (cu NV), nu a avut copii dar soţia lui NV a avut/are 9 fraţi (probabil unii dintre ei mai trăiesc). NA era divorţată şi are o fată, CM. În anul 2002, a decedat NV soţia lui NF; nu s-a facut succesiune.
In anul 2003, cei 2 frati NF şi NA au chemat în instanţă vânzătorul şi prin uzucapiune au obţinut titlul de proprietate dar în comun asupra terenului şi construcţiilor.
În anul 2008 a decedat NF; nu s-a facut nici acum succesiune.
Cei 2frati NF şi NA mai au un frate NI.
In ianuarie 2010 a decedat si NA. Precizez ca cei 2 frati au avut roluri diferite si au platit impozite separate; pot fi adusi si martori.
Nu exista din partea rudelor nici o solicitare de mostenire. Cum pot afla daca au intreprins ceva in acest sens (acceptare mostenire)?
CM, fiica decedatei NA, vă mai întreabă:
1. Cum se vor imparti terenul si constructiile detinute de cei 2 frati NF si NA avand in vedere ca instanta, in anul 2003, nu a separat proprietatile celor 2 frati ?
(Ce drepturi au fratii sotiei lui NF?
Ce drepturi are fratele celor 2, NI ?
Dacă nu cunosc numele rudelor soţiei lui NF şi adresele, cum pot totuşi deschide succesiunea ?)
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 15:50, 24 Ianuarie 2010
buna ziua!
pt care succesiune nu exista nicio cerere din partea mostenitorilor, ca in speta avem vreo 3 succesiuni?!
prima succesiunea succesiunea lui NV sotia li NF, la aceasta succesiune ar fi venit NF sot suparvietuitor si fratii lui NV.
a doua succesiune succesiunea lui NV, aici ar veni fratii NI, respectiv NA/
a treia succesiunea lui NA unde ar veni C1 descendentul acesteia.
oricum nu ati preczat dc la momentul anului 1965 NF si NV erau casatoriti??
da, NF si NV erau casatoriti in 1965. Pe descendenta lui NA o intereseaza cat teren ii revine din cei 250 mp pentru a se putea decide daca merita sa parcurga aceste procese. Mai precizam ca am identificat numai 2 frati ai lui NV si ne-au spus ca nu-i intereseaza mostenirea astfei ca in anul 2003 NF a renutat la deschiderea succesiunii dupa NV intrucat i s-a parut prea complicata calea instantei si evidenta populatiei....... pentru a chema rudele sotiei la succesiune.
Daca ati inteles problema,
cand intr-o conventie nu se precizeaza cotele ele se prezuma ca fiind egale.
NA va culege cota de 1/2 din ce ar fi revenit mamei sale.
in succesiunea lui NV va intra o cota parte indiviza de 1/4 din acest imobil
dar mai departe ramane de vazut daca fratii lui NV vin sau nu vin la mostenire.
daca nu vin atunci toata cota o va lua sotul supravietuitor, si NA va culege ea ulterior aceasta cota.
intrucat nu stapanim limbajul juridic va precizez ca rudele sotiei lui NF si fratele celor 2 cumparatori, adica NI nu au facut nici un demers juridic sau nu stim noi (mostenitoarea lui NA) in sensul deschiderii unei succesiuni. NA a decedat la inceputul acestui an si mostenitoarea acesteia trebuie sa ia o decizie in sensul clarificarii proprietatii sau abandonarii acesteia.
Cum pot sa-i aduc la succesiune? Nu le cunosc adresele; am reusit sa gasim doar 2 din cei 9 frati care mi-au spus sa nu-i mai deranjez ca nu ii intereseaza. Cum fac sa-i gasesc si sa pot furniza adresele notarului pentru citare?
Cum se trece de la notar la instanta?
Pentru instanta eu trebuie sa vin cu adresele acestora? Ce calitate am eu sa merg la o primariea si sa solicit date privind familia lui NV?

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate - partaj judiciar aurelsmeu aurelsmeu Buna seara, Indraznesc sa va supun atentiei un caz de partaj judiciar care se tot amana de la o luna la alta si care nu-l pot intelege deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea a decedat si nu are copii. Unchiul poate sa participe la succesiune dupa bunicul meu, avand in vedere ca pe numele lui si cei 6 copii mostenitori, ... (vezi toată discuția)