avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Sotul detine un PFA si eu particip la desfășurarea ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Sotul detine un PFA si eu particip la desfășurarea activitatii

Sotul detine un PFA, cod CAEN 6202, incadrat la norma de venit.
Conform OUG 44/2008 si legii 4/2014 particip si eu (sotia) la desfasurarea activitatii economice, pentru a-l ajuta.
Eu am si CIM pe perioada nedeterminata la o companie.
Sunt obligata sa platesc si contributiile CAS si CASS la PFA sau este optional?
De asemenea, se va considera ca eu am venituri individuale din PFA-ul sotului? Intreb in perspectiva in care as intra in concediu crestere copil si nu as dori sa pierd indemnizatia de crestere copil.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Participarea sotului/sotiei la activitatea desfasurata de intreprinderea individuala kremat kremat Buna ziua, Conform Legii nr. 4/2014 pentru completarea OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea sotiei ca ajutor la pfa snow2133 snow2133 Buna ziua! Daca sotia este salariata, dar in timpul liber ma ajuta, o pot trece ca si participant? Inteleg ca nu trebuie sa cotizez la pensie pentru ea, dar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil sotie pfa AlexIacoban AlexIacoban Buna ziua, Detin un PFA, iar in ianuarie 2016, am completat o declaratie la ONRC prin care atest faptul ca sotia participa la desfasurarea activitatii ... (vezi toată discuția)