avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, in urma cu doua luni am fost oprit in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, in urma cu doua luni am fost oprit in trafic pentru ...

Buna ziua, in urma cu doua luni am fost oprit in trafic pentru neacordare de prioritate intr-un sens giratoriu autosecialei politiei (nu avea semnalele acustice in functiune), am fost testat alcool test , rezultatul a fost 0,1.
Punctele de penalizare au fost cumulate pentru cele doua abateri, 6+9, la fel si amenda ,870+1305 lei, intrebarea mea e daca a fost corect, legal ,cumularea si a perioadei de suspendare a permisului pentru 150 de zile (60 + 90 ).
Nu am gasit nici in legislatie , nici pe internet referire la o asmenea situatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eml fe , utilizator 11:09, 20 Februarie 2023
Articolul 104^1
(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă.
[ link extern ]
Multumesc mult, m-am resemnat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ... Oprea sara17 Oprea sara17 Mi a fost reținut permisul ptr neacordare prioritate pietoni ptr 90 de zile.am dat testul 13din 15 și mi a fost restituit permisul după 30 de zile. La 2 ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost reținut permisul 90 de zile și, pentru că am fost sancționat pentru trei abateri, mi s-a respins cererea de reducere a suspendării. e legală respingerea? Silviuandrei92 Silviuandrei92 Bună ziua! În urma cu 1 luna mi-a fost reținut permisul pe o perioada de 90 zile de către radarul neinscriptionat pentru următoarele abateri. Neoprire la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 120zile zaneht zaneht am fost surprins de aparatul radar cu peste 50km/h depasind pe linie continua simpla pt care am fost amendat cu 9puncte de penalizare cu amenda aferenta de ... (vezi toată discuția)